• Szefmester
    #18
    Bízom benne hogy egyszer beleszaladsz egy olyan helyzetbe amikor keresned kell a munkát, mellette el kell tartani a családot (mert egy fizu az kevés tud lenni), és az első két három meló az csak minimálbéres "operátorként" -ez a divatos angol kifejezés a rabszolgára ;) -, vajon elutasítod mert ez nekem nem elég, vagy elvállalod és közben keresgélsz tovább? Nem sokan tehetik ám meg hogy csak úgy megmondják a véleményük a főnöknek szemtől szemben, még ha az kultúrált is.

    Engem a megjelenésem miatt szekált egy főnök (hosszú haj és fonott kecskeszakáll), amikor már sok sok alkalmat tűrtem el miközben a mi műszakunk volt a legtermelékenyebb és a legkevesebb hibával dolgozó. Egyszer visszakérdeztem hogy "irigykedsz?" miközben gyógyszerekkel voltam telepumpálva hogy ne táppénzen kelljen szívni. Megjegyzés.. a főnököm egy kövéredő kopaszodó foltokban borostás fickó volt aki a 4 fő nyáktípuson kívül semmi különbséget nem látott a 100+ verzió közül. Amikor őt előléptették akkor a másik alternatíva rá egy alkohol-lover szaki, aki ránézett a nyáklapra és megmondta melyik tipus az és ha volt hiba rajta akkor azt is szinte azonnal kiszúrta. Nah akkor itt mi volt? jah csók meg barna nyelv.... Na szóval.. miután visszakérdeztem, azt észleltem hogy másnap ellenállhatatlan ajánlatot tett felém. Vagy kirúg fegyelmivel, vagy felmondok önként. Mondván nem sértegethetem.

    Ő sértegethet én meg maradjak kussban? Nem az övé volt a cég. Ő csak egy kis fogaskerék volt.

    Az ilyen magadfajta retardáltak miatt alakulhatott ki olyan helyzet hogy már annak is kell örülni ha épp eléred a minimált miközben a főnök úgy bánik veled mint egy darab szarral. A "hülye sz*r" kifejezés kivételével az összes a bőven nem sértő kategóriába esik.

    Én is simán perelhettem volna a főnököm amikor egyszer lehülyézett és megvádolt hogy elbasztam ezer nyákot, miközben a hibát a mérnökségen követték ela technológus bácsik? Hiszen tucatnyian voltunk a helyiségben amikor elhangzottak a vádjai. Amiket jogilag már a rágalmazás, és becsületsértés elnevezéssel szoktak emlegetni. De vajon a kolegáim jöttek volna tanuskodni? vagy a bíróság elfogadta volna a tanukat bizonyítéknak, írásbeli, és videó, vagy hangefelvételek hiányában? Nem hiszem. De ha el is indul a per, mire eljut odáig az ügy hogy lesz eredmény, addigra engem onnan már 5x kirúgtak volna... Utána meg menjen a polgári peres eljárás a kimaradt fizetésért?

    A munkáltató biztosítson emberi bánásmódot, emberi körülményeket, élhető fizetést, és akkor ha valaki beszól... elítélhető. A magyarországi körülményeket figyelembe véve, ez a kis "beszólás" a főnök fel, teljességgel szolidnak mondható.