nlght#47
Tényleg kicsit offtopic, de muszáj válaszolnom...
Attól már náci leszek, ha szeretném hogy egy több száv éve idevándorolt népcsoport viselkedjen a befogadó népnek megfelelő magatartással? Én nem azt mondom, hogy irtsuk ki őket, csak azt, hogy jó lenne ha elfogadnák, hogy már nem Indiában vannak, hanem Magyarországon, ott nagy divatja van a nemierőszaknak és rablásnak (a hírekben is olvasni róla eleget), itt nincs.
Másik kérdés: amikor a középkorban a spanyol-francia-német uralkodók azt mondták a cigányoknak, hogy most már elég, két hetetek vannak arra, hogy visszamenjetek keletre, akkor ők is nácik voltak? Mert szerintem ők hozták meg a jó döntést, a magyar királyok meg épp nem (az eredmények ezt igazolják azóta).
Másik kérdés: miért van az, hogy ugyanúgy a középkori normákat képviselik még mindig (ha tetszik akkor elveszem tőled mert a tesók úgyis bevédenek), amikor több különböző országban is jelen vannak? Miért nincs egy olyan ország sem, ahol normálisan beilleszkedtek volna? Ezzel szemben egy kínaival, horváttal, arabbal, stb-vel sem sikerült még balhéba keverednem, mert valahogy ők be is akartak illeszkedni.
Félreértés ne essék én is ismerek egy rendes cigány családot, akik beilleszkedtek amennyira csak tudtak, na ők a kivételek például. Szóval nem tartom magam fajgyűlölőnek, de tapasztalataim alapján elég rossz véleménnyel vagyok a cigányságról általában (persze a magyar rendőrségről is hasonló véleményem van sajnos).