• Macropus Rufus
    #41
    ez az egész egy marhaság. Ebből fog születni a stigmatizált emberek kora.
    Ui. a statisztikában pont az a szép, hogy nem mind egyénre, hanem egy célcsoportra jellezmő. Lent előjött a cigány kérdés: tételezzük fel, hogy 10 cigányból 6 bünöző. A rendszer ez alapján 60% ad arra, hogy akit lát cigányt az bűnöző, a származása miatt. Ehhez nem kell már sok egyéb infó a rendszerből és már is 70%-nál járunk. Holott az illető muzsikus cigány pl.

    Továbbá ez a rendszer lófaszt sem ér a fehérgallérosok ellen. Ezek csak lamer "piti" gyilkos/tolvaj elfogására lesz jó. Az igazán nagy halakat, akiknek a pitik is dolgoznak nem lehet megfogni, ui. többnyire a társadalmi besorolásuk olyan, ami a statisztika szerint kivűl esik a vizsgálat alá vont halmazon. Sőt, véleményem szerint itt elvérezne a rendszer, mert nem elhetne egyértlemű kritériumokat felállítani egy fehérgalléros bűnözőre. Túl sok nem bűnöző kerűlne képbe.
    Ez maximum egy börtönben működne jól. A rendszer elemzi a rabok viselkedését, és az előzmény adatokkal (miért kerűlt oda, volt-e már egyálltalán büntetve, stb) megpróbálja kisakkozni, hogy akar-e valamit az illető vagy sem. Mondjuk lehet egy börtön lázadást ki tudna bökni még kirobbanás elött. A kamera nem alszik, akár csak a rendszer sem. 24-ben figyel mindent és elemez. De az utcán el fog vérezni. Sztem.