• Katalizátor
    #65
    "A környezetvédők többsége eléggé naiv."

    Egyetértek! Amitől a falat tudom kaparni, az az amikor pl. pénzt kuncsorognak az utcán, hogy "Mentsük meg a tigrist!". No persze, milyen jól is jön a tigrisnek a pénz!

    "Gyakorlatilag még nem hallottam olyan megoldásról -javts ki, ha tévedek-, mely a jelenlegi energiaigényt képes lenne akár csak közelítőleg kiváltani megújuló energiából. "

    Na ez már más tészta! Az meg, hogy nem hallottál róla, egyáltalán nem meglepő! Mikor is hallhattál volna arról, hogy a kormányok, multik, érdekek abba ölik bele a pénzüket, energiájukat, hogy effajta technológiát fejlesszenek. Neeem! Ők szépen összeülnek tanácskozni, majd bejelentik, hogy a baj óriási és mindenféle megszorításokat eszelnek ki. Ennél többet ne várj tőlük. Egy-egy tudós persze próbálkozik, de hát mit tehetnek ők, amikor ma már csak Google, Microsoft, AT&T, meg egyéb más "márka" létezik csupán, akiknek szolgálatában ezek a tudósok dolgoznak. Tőlök ne várj megoldást!

    "Biotermesztéssel -és most tekintsünk el attól, hogy ott is szükséges irtószert alkalmazi-, 1 hektár megművelt területnek kb. a negyede vehető ki terméshozamban a technológiailag fejlett művelési módokhoz képest, "

    Először is nem szükséges a méreg! A rovarírtószerek növekvő igénye, a termőföldek növekedésével egyenesen arányos. Az ipari mezőgazdaság mögött pedig csupán a profit áll, nem az élelmiszerek adott mennyiségének az igénye. Ha ezt nem hiszed el, akkor nézz utána hány tonna élelmiszert dobunk ki a kukába, ami még EHETŐ! És szomorú, de ezt tapasztalatból mondom!
    A kis helyi gazdaságok tökéletesen kielégítenének minden igényt, a probléma abban van, hogy ezt ma már teljesen ellehetetlenítette a sok vállalati lobbi, különböző törvényhozásokkal. Nem abból kell kiindulni, hogy épp most hogy működik a világ, meg mi a szabályok, hanem az igazi lehetőségekből, amit a természet ad, nem egy öltönyös tökfilkó, akinek fingja sincs az univerzum működéséről, csak a dollárt látja.
    Hidd el nekem nem kell nagy föld, vegyszerek, de még csak technológia sem ahhoz, hogy sok ember pocakját megtöltse. És persze én még beleveszem a technológiát is, hogy azzal mikre mennénk. Elég csak a hidroponikára gondolni! Még kert se kell!

    Kérem Uraim! Nincs itt igazi élelmiszerellátási probléma! Gondolom mindenki számára egyértelmű, hogy mire is megy ki a játék.