• TokraFan
    #64
    A környezetvédők többsége eléggé naiv. Gyakorlatilag még nem hallottam olyan megoldásról -javts ki, ha tévedek-, mely a jelenlegi energiaigényt képes lenne akár csak közelítőleg kiváltani megújuló energiából.
    Az, hogy a "megvilágosodott nyugdíjas ökológus Pista bácsi" biotermeszt a kertben, nem oldja meg a világ élelmiszerellátásának problémáit. Biotermesztéssel -és most tekintsünk el attól, hogy ott is szükséges irtószert alkalmazi-, 1 hektár megművelt területnek kb. a negyede vehető ki terméshozamban a technológiailag fejlett művelési módokhoz képest, miközben a termésbiztonság rizikófaktora viszont sokszoros!
    Biodízel, árammal hajtott autó, naperőművek stb..stb.., mind félrevezetése az embereknek. Mindent paramétert összevetve, jelenleg sajnos alkalmatlanok a foszilis energihordozók kiváltására. Mielőtt esetleg vádaskodnál elmondhatom, hogy ettől még nem tartom helyesnek a jelenlegi utat. Ugyanakkor azt is látom, hogy a puffogás és a naivitás önmagában csak pusztába kiáltott szó, gyakorlati jelentősége elenyésző vagy nincs...