• Macropus Rufus
    #14
    tehát akkor leovasom a kódot. A gépnek van net elrése, akkor elvileg a kód alapján be tudja azonosítani azt, hogy ahhoz milyen áru való. (elvileg mert mi pl. szállítmányozó cég vagyunk, de a vonalkódhoz kapcsolódó árut nem tlaálod meg a neten, csak azt, hogy ez a kód hozzánk tartozik.) De a példa miatt legyen meg.
    Eddíg ez a rózsaszín köd. Mert a valóság: tuti, hogy van már arc, aki azon dolgozik, hogy hogyan tudja jól szétfertőzni a várhatóan nulla biztonsággal felszerelt eszközöket. Írja át a kódokat, v. a kódokhoz tartozó infókat.
    Pár napja volt pont itt, hogy a smart tévéket milyen nulla védelemmel látják el, és ott még a kamerákat is lehet aktiválni. Gondolj bele: bekap egy vírust a telefonod. Ami szétfertőzi a háztartási rendszeredet. A hűtőd kikapcsol, a sötőd meg nem akar megfelelően melegíteni. Stb...
    véleményem szerint nem kellene erőltetni mindehová ezt a bazinagy interaktivitást. A sütő ne legyen számítógép. Sráckoromban arra kellett vigyázni, hogy a potyogós vírus ne basszon ki velem. 20-as éveimben a leveleimet és az egyéb doksiamat kellett féltenem a vírusoktól. Most meg ott tartunk, hogy ha megfertőződik a rendszerem, akkor nem lesz kajám és/vagy fűtésem/melegvizem stb...
    Legnagyobb marhaság. Pálne, hogy az fiatalok rá fognak állni erre. Ha a hűtő programja hibás akkor simán ott fog megrohadni a kaja, ui. mivel a hűtő nem szólt ezért nem nézem meg. Ez valami olyasmi lesz, mint az, hogy egy mai fiatal mobil és gps nélkül el van veszve a világban. Mi meg térképpel is boldogulunk + képesek vagyunk az emberi kommunikácira face to face, mig a tesztek szerint sok gyerek egyszerűen nem megy oda idegenhez segítséget kérni.
    A technika meg annyira nem új: 1992-es CHIP magazinban ott van a TRON ház. Kb. ezeket tudja a konyhája + robot szakács és egyéb hasonlók. Az egészet pár akkori PC irányította és már akkor is üzent a kezdetleges mobil hálózaton ha gond volt. (például kifogyott a tej, menjél venni) Mindezt szöveggel!