"Az én vélemenyem szerint teljesen mindegy, hogy hány százaléka a youtubenak a flash tartalom. A netet még mindig óriási százalékban uralja és egy 300A Celeron, ami a valódi felvetés volt a Flashel kapcsolatban már szinte alkalmatlan a netezésre is, ahol olyan tartalmak vannak mint a H.264, amivel a jóval komolyabb retró processzorok sem birkóznak meg.
A youtube is rengeteg ilyen tartalommal rendelkezik."
Ez az első normális hozzászólásod, mert eddig nem írtál semmit. Így már - jelenleg úgy gondolom - van értelme hozzászólnom. Ugyanis pont az történt amit mondtam. Kiragadtál valamit az előzmények ismerete nélkül. Természetes, hogy ez a gép nem alkalmas még komoly netezésre sem, de ezt én soha nem is állítottam. Ez a gép példának jött elő (és rendesen le is írtam), hogy kb 10 éve (vagy 14 lényegtelen) vette a srác ezt a gépet. Sok pénzért mert jó gép volt, az akkori menő videókártyával és akkori sok rammal (128 v. 256 nem tudom pontosan). Az idők folyamán azonban egyre kevesebbett használta - mert rájött, hogy játékra neki jobb a konzol ezért játékra ezt már nem használta tehát ez irányba nem fejlesztette. Valamikor vett még bele RAM-ot mert azt hiszem 512 van benne most és nem is használta másra mint emailezés és hírek megnézése neten. Majd amikor kijött az ipad akkor ő is beruházott egyre AHELYETT hogy a gépet fejlesztette volna (hiszen már tényleg alkalmatlan volt szinte mindenre). Az összes olyan dolgot amit PC-n csinált korábban (tehát email és netezés) azt mostmár tableten csinálja (meg még néhány mást is de nem ez volt a téma). Játszani továbbra is Xboxon játszik (és ott sem ezer játékkal - szerintem összesen van 10-15 játéka nagy része autós, kormány van a boxra kötve én mindig Forzázni látom). A gépet azóta sem cserélte ki mert nincs MIÉRT! És ebbe a mondatba kezdtek el utána legendákat költeni, mert valahogy nem értik meg, hogy nem mindenki akar PC-n videót vágni, renderelni meg játszani. A PC-je legjobb tudomásom szerint ha be van kapcsolva akkor azért hogy mp3-at és divx-eket torrentezzen le magának. (Figyelem! Ezeket sem a PC-n akarja megnézni hanem a WD TV Live-on amivel rendelkezik). Ezekután megkaptam, hogy hazudok, sőt más odáig merészkedett, hogy véleményt formált arról, hogy egyáltalán hogy lehet ilyen ember a barátom. És te is beszáltál egy-két mocskolódó hozzászólással anélkül, hogy visszaolvastad volna a teljes sztorit. Ha szerinted ez normális akkor én erre nem tudok (és nem is akarok) mit mondani. Nekem a srác egyébként gyerekkor óta barátom, mára már az egyik legjobb. A legtöbbször közösen megyünk nyaralni is mert még az a szerencse is fennáll, hogy az én nejem és az ő neje csípik egymást. Szóval erről ennyit - komolytalan kedvéért nem fogok sem összeveszni sem kidobni egy megbízható igaz barátot azért mert ő nem használ PC-t.
"magyarázatot a tabletre, miközben a gyerek a másik topicban is lenézett mindenkit, aki nem fogadta el a tablet magyarázatait."
Szerintem valamit nagyon félre értettél, mert én pont az az álláspontot képviselem, hogy nem felel meg mindenkinek a tablet, viszont akinek megfelel az nem feltétlenül hülye. (Mert ugye mindig ezt akarják bemagyarázni)
"Idézek egy ilyet, amikor reagál egy szimpla megjegyzésre és nem egy ilyen van:"
És megnézted, hogy ezt mire reagáltam? Mert akkor talán értenéd is...
"Persze mindenki hülye, akinek más normális érve van és nem egy ilyet tudok beidézni, utána meg jön a hazudozás terelés, mint amikor megemlítti a népességnövekedést, mint eladási faktort az elmúlt pár évben, s amin az egész fórum röhög nagy valószinűség szerint, aki elolvasta"
Azóta sem értem miért. Ugyebár ha jártál közgazdaságtanra (bár most hogy belegondolok lehet hogy valamelyik Marketing órán volt), akkor ott bizony tanítják, hogy a jelenlegi gazdasági rendszer arra van felépítve, hogy mindig egyre többet kell eladni. És ez nem azért alaptétel mert így látják jónak - ennek az oka pont a folyamatos (és jelenleg robbanásszerű) népesség növekedés. Hogy ennek melyik része olyan vicces azt én bevallom azóta sem értem - de valószínűleg az összes közgazdász megkérdezné, hogy melyik része ad okot a nevetésre. Ennek egyetlen mókás része volt amikor erre válasznak Jakuza beírta, hogy az 1 milliárd ember nem számít mert az mind gyerek. No ez tényleg vicces rész volt, mert kihagyta a számításból a közben felnövő generációt.