Komolytalan#165
""Tanki Online-t melyik múlja felül? Nadirimot melyik múlja felül?"
Nadirimot a 90%-uk. Konkrétan azt a játékot nem nehéz szerintem felülmúlni, megjelenéskor játszottam vele valamennyit, azóta sem."
Na egy elvakult alma-tablet fan. Egy Digital Reality által évek alatt fejlesztett játékot hasonlítani az almás fingós játékokhoz? Hát bazmeg, pofa, az van...
""Az az igazság, hogy bizonyos kategóriák vagy hiányoznak, vagy játszhatatlanul szarok tableten."
És azok flashben jók? Mert most nem a tabletről beszélünk hanem flash játékok vs tablet natív játékokról."
Igen, jók. És gyakorlatilag végtelen sokáig lehetne sorolni ezeket a játékokat. És tudod mi ennek az oka? A két hw különbsége:
Tablet jobb a PC-től:
- giroszkóp
- multitouch
- pontatlan kattintási sebesség (kézzel-lábbal lehet rajta tapicskolni, akár folyamatosan is)
PC jobb a tablettől:
- pointer mutató (PCn létezik, tableten nincs)
- pointer pontosság (cirka tízszeres)
- billentyűzet (PCn létezik, tableten nincs, csak szoftveres)
- sebesség (cirka 10x különbség azonos árkategóriában)
Ez az, amiért pár vicces játékot lehet tabletre gyártani, de csomó típus eleve labdába se rúg. Pl. time managementnél kurva fontos, hogy 10 pontos kattintást be tudjak "bufferelni", de tabletnél ha csak minden 10 kattintás pontatlan (valójában több), akkor ez a kategória máris játszhatatlan. És lehetne sorolni kategóriánként, hogy miért alkalmatlan a tablet, mint játék platform.
""Természetesen nem állna meg nélküle az élet, ahogy tabletek nélkül sem. Viszont a flashhel sokkal több veszne, mintha holnap eltűnne a világon az összes tablet."
No ezzel nagyon nem értek egyet. Én az előbbit észre sem venném (meg az emberek többsége sem)."
Megint a perverz környezetedből (celeron 300a), meg magadból indulsz ki, ami az emberek többségére nézve irreleváns.
"A legnagyobb dőreség azt állítani, hogy valaki akármilyen az eszközei alapján, vagy hogy flash nélkül félvak az ember."
Tablet mögül vagy színvak.