• thrawnguru
    #6
    Van ám az Artisjusnak nagyobb disznósága is.. Azt tudtátok pl., hogy ha teszemazt Pista bácsi ír egy zenét, de ő úgy dönt, hogy nem jegyezteti be az AJ-nál, mert szabadon ingyen akarja terjeszteni, ezt nem teheti meg, mert ha akarod, ha nem, az AJ akkor is beszedi érte a pénzt? Ebben az esetben persze mivel nincs kinek odaadni a díjat, megtartják maguknak.

    A legjobb lenne kihagyni a buliból minden kiadót meg jogvédőszervezetet. Mire a bolti ár jövedelem formájában eljut a szerzőig, amúgy is csak fillérek maradnak belőle. Ma, amikor már szinte mindenkinek van internet, miért ne lehetne egyenesbe kötni az egészet? Egyenesen a szerzőtől kellene letölteni a terméket, és egyenesen az ő zsebébe fizetni a pénzt. A vevő is jól járna, mert nem lenne iszonyatos felár a terméken, meg a szerző is jól járna, mert lényegesen többet keresne így, mintha 1000 + 1000 közvetítőállomáson keresztül hízlalt árú termékét tizedannyian sem veszik meg, mert rohadtul drága!

    Tudom én miért nem jutnak el idáig a nagy elemzésekkel, valamiből nekik is meg kell élni, én is szívesen keresném a pénzt a tökömet lógatva a ventillátor előt, miközben koktélt szürcsölök...