• Papichulo
    "De a weboldalak tovabbra sem tudnak hozzaferni a telfon jopar alrendszerehez sem."

Ezt en szemely szerint egyaltalan nem sajnalom, sot a local fs accesst sem... De megertem, hogy egy fejlesztonek problemas lehet.

"mint anno a vagolap letiltasanal. (mert a tamogatas az elso verziotol megvolt)"

Mivel egy Tiger fork volt mar az elso iPhoneOS is, ezert a tamogatas biztosan megvolt, viszont szerintem hasznalhato touch megoldasuk nem volt, legalabbis amivel elegedettek lehettek.

"nem egy atlag japan feature phone tobbet tud egy feltoretlen iphone-nal"

Persze, sot ott mar a pulse-dial bakelit telefonok is tobbet tudnak az iPhoneoknal... de semmikeppen sem egy feltoretlen android telefonnal. Ja. Azert maradjunk meg a realitas talajan!

Hozzateszem, hogy imadom a japan telefonokat, mar vasaroltam is fejlett flip-es feature-phone-t Japanban, de azert ez mar eleg elrugaszkodott kijelentes volt.

"A webes (felhos/cloud) app-ok hasznalata is ekkortol indult. "

20 eve? Persze... maximum valami erosen kezdetleges formaban. Vagy mar ezek is tobbet tudtak, mint az iCloud? :) Meselj, mik voltak akkoriban!

"akkor az apple nem igazan vezet sehol. "

Csak mondjuk a 2011 evvegi eladasokban... de ugy erzem, hogy nem olvastad el a cikket: "Research firm IDC Japan has revealed that the company had the largest share of all mobile phone shipments in the final quarter of 2011, accounting for 26.6 percent of the entire mobile market. This is an amazing achievement for Apple in an environment previously considered by many to be too insular and specialized for a foreign contender to succeed."

De ertem, szamodra a 26% az nem ternyeres... erdekes.