• Balumann
    #45
    Na ezt viszont nagyon hasznos, hogy belinkelted, ebbe a problémába rengetegszer futottam bele, és mindig azthittem, hogy a linux nem kezeli rendesen az NTFS-t.
    Netbookomon XP, asztalin W7 (mostmár W8) van Linux Mint mellett, XP-t mindig, W7-et csak néha hibernáltam, visszatöltéskor rendszeresen előfordult, hogy a linux alatt létrehozott/módosított fájl windowst visszatöltve elszaródott.
    Ellenben ha jól olvasom, ha a W8 indítóját használom, akkor az automatikusan törli a hibernált adatokat. Pedig jó lett volna grubot visszaállítani, mert így elég sok idő elindítani a linuxot, meg kell várni míg betölti kb. az egész Windowst... :/

    Jó lenne erre valami normálisabb megoldás. Viszont ezentúl akkor mindent menteni fogok linuxos partícióra is ami fontosabb. :S

    "A széles körben használt ntfs-3g driver, amely a windowsos partíciók moutolását végzi, már integrálta a megfelelő fejlesztői ágba az aktív hibernált Windows 8 státusz felismerését, ilyenkor pedig csak olvasható módon teszi elérhetővé a partíciót."

    Hát ez azért megintcsak nem valami jó megoldás, W8 mellett (ha nicns beállítva a teljes leállítás), illetve más hibernálás mellett letiltani az összes ntfs partíció írását.