• Cat #3
    A legnépszerűbb közösségi oldal a fiatalok körében a Tumblr, a mikrobloging oldal nemcsak a Facebookot, a nemrég felvásárolt Instagramot is megelőzi. Gary Tan, a Posterous társalapítója készített egy kutatást a 13-18 évesek, valamint a 19-25 évesek körében, hogy megtudja, milyen közösségi oldalakat látogatnak az említett korcsoportok. A Facebook, Twitter, Insagram, Tumblr és Snapchat közül a Tumblr volt a legnépszerűbb, a tizenévesek 61 százaléka, a fiatal felnőttek 57 százaléka látogatta.
    A Facebookot a tizenévesek 55 százaléka használta rendszeresen, ez az arány a fiatal felnőttek körében alig marad el, 52 százalékuk használja. A Twitternek jóval kevesebb a felhasználója, a tizenévesek 22, a fiatal felnőttek 17 százaléka látogatja az oldalt.
    Meglepően rosszul szerepelt a felmérésben a fotómegosztó közösségi oldal, az Instagram. A tizenévesek 21, a fiatal felnőttek 11 százaléka használta rendszeresen. A Snapchat fotóküldő alkalmazás a legújabb a közösségi oldalak között, így nem meglepő viszonylag alacsony népszerűsége, a tizenévesek 13, a fiatal felnőttek 4 százaléka használja.