• Balumann
    #89
    A1274815 #54:
    "2 hónapja, a Vista ekkor már bírtokolta a felhasználók 2,5%-át a Win8 meg döcög 1,72%-on, sőt a Win7 ez idő alatt a felhasználok 7%-át hódította meg."

    Csak átfutottam a hozzászólásokat, nem láttam hogy írta volna ezt valaki, mindenesetre én leírom:
    A kevésbé népszerűségnek és lassú terjedésnek több oka van. Egyrészt mindenki fikázza, teli van ökörségekkel a fórum, sokan azt sem tudják még, hogy rendes asztalt is lehet használni (bemutatókon sem ez látszik, mindig tableteken, érintőképernyős eszközökön mutatják be, meg fórumonokon is írja mindenki, hogy ez mennyire szar asztali gépeken). Másrészt az emberek nem szeretnek annyira oprendszereket telepítgetni, akinek jobb gépe van, annak a Windows 7 jól bevált, nem fognak egyből váltani. Valóban igaz, hogy nem nyújt annyi plusszt, ami miatt - főleg itthoni fizetéssel - érdemes lenne megvenni, megszokni az új menüt illetve azt a néhány máshova átkerült opciót.
    Ez viszont nem jelenti, hogy nem lesz később elterjedtebb, népszerűbb a Vista-nál.

    Jakuza:
    Ha van érintős képernyő, akkor sem kell folyamatosan használni, sőt egyáltalán nem kell, ha van egér és billentyűzet. Én kb. megjelenése óta használom a 8-ast csak egérrel és billentyűzettel, semmi hátrányát nem tapasztalom a kezelést tekintve, leszámítva hogy első pár alkalommal kellett keresgélnem 1-2 dolgot nekem is. Nagyon jól használható a rendszer akármivel irányítod. Akik kevésbé bánnak jól az egérrel, touchpaddal, azoknak meg egyértelműen van előnye az új menünek.

    Vaszilij Artyom #51:
    "Minden driver fut ami fut win7 alatt is, ráadásul minden valamire való gyártó adott már ki win8 drivereket is. Ez már nem az Ms dolga."

    Sajnos nálam van 1-2 dolog, amit nem tudok egyelőre Win8 -on használni.
    -fényképezőgépem (Canon A430)
    -USBASP 2.0 (AVR programozó)
    -SE K750i (anyukám mobilja)
    Ezeket egyelőre én virtualboxra telepített XP-vel használom, de szerintem javítani fogják ezeket.