Azt valamennyire meg tudom érteni, hogy sokan nem szeretnének átszokni az új felületre, mert nem is szép, és a korábbi start menüvel sem volt probléma, illetve nincs annyi újítás a rendszerben, hogy megérje az árát (ezt aláírom, én se venném meg jelenlegi anyagi helyzetemben).
A többi véleményt viszont nem értem. A metro felületnek (funkcionális, használati szempontból nézve) csak előnye van a régi start menühöz képest, kell egy pár nap persze, míg az ember megszokja, rájön hogy a legcélszerűbb elrendeznie a dolgokat, megcsinálni a csoportokat, a metrós alkalmazásokat kiszedni, mert azoknak tényleg nincs értelme (2 klikk eltávolítani egyet, tehát nem túlságosan megerőltető, mégis annyian hozzák fel ezt is óriási negatívumnak, erre már tényleg nem tudok mit mondani).
Az összes alkalmazást megjeleníteni ami lassabb, mert kell valahova egy random jobbklikk majd jobb alsó sarokba egy balklikk, és még ott is bal alulra kell a - gombra a csoportokhoz, de ezt úgyis ritkán használja az ember. Ha nincs kinnt az ikonja, akkor gyorsabb elkezdeni begépelni valamit belőle.
Az sem igaz, hogy a Windows 8 szar lenne. Sokkal optimalizáltabb lett a Win7-nél, használhatóbb lett a feladatkezelője, végre alapból tudja kezelni a virtuális meghajtókat (nem kellett még Daemon toolst telepítenem).
Driverek terén vannak apróbb hiányosságok sajnos, nekem nem ismeri fel a fényképezőmet (Canon A430), anyukám K750i telefonját és az AVR programozómat (USBASP v2.0). Remélem ez azért nem marad így, bár szerencsére viszonylag egyszerűen meg tudom oldani virtuális XP-vel (Virtualbox).