• narumon
    "A tablet-PDA kérdésben tévedsz."

Szerintem meg te tévedsz! 1:1

"Egy létező megoldást átneveztek, megmarketingelték, és elérték, hogy igény is legyen rá. Régebben a PDA-ra úgy tekintettek, hogy az ilyen úri, topmenedzseri huncutság. Akinek a kezébe került, az nyomkodta, tapizta, elmondta, hogy hú de kafa, és lebiggyesztette a szája szélét, hogy jajj de kár, hogy nem vagyok menedzser."

Vagy a valóságban (már többször leírtam) nálunk a cégnél mindenki kapott egy HP PDA-t telefon funkcióval, annyira utáltuk, hogy leírni nem lehet, a legtöbben haza sem vittük otthon ne kelljen szenvedni vele és szinte mindegyikünknek volt egy normális mobil telefonja is mellé. Ahol lehetett ott kerültük a PDA használatát. Az ég világon minden baja volt, nem is tudom, hogy nagyon erölködve akár egyetlen pozitívum eszembe jutna-e róla.

"Ha egy gyereknek tetszett, akkor azt mondták neki a szülei, hogy majd ha fel nősz, és jól tanulsz, te is menedzser leszel, és lesz neked olyan."

Pedig a PDA-k nem is voltak egyébként drágák. Bőven a megfizethető kategóriában voltak (és sokkal olcsóbbak mint a mostani telefonok, tabletek). Egyszerűen én azt láttam, hogy senki nem akart olyat. Ha valaki kipróbálta akkor utána menekült is tőle mint az állat.

"Ennek a megváltoztatása igen kemény marketing feladat volt. Ha ezt nem érted, akkor nem az informatikához vagy analfabéta, hanem a marketinghez."

Teljesen máshogy gondolkodunk. Én ugyanis PDA-ért a tapasztalatom miatt nem adtam volna semmi pénzt még ha 10-20e forintért dobálták volna akkor sem kellett volna (mellesleg 50-70e forintért már igen "jókat" lehetett venni). Tabletre vagy okostelefonra viszont nem kellett rábeszélni egyszerűen ahogy kipróbáltam rögtön láttam, hogy ez egy kurvajó valami, nagyon jól használható rengeteg dolgot tud és amit tud azt is jól tudja. Egyetlen percre sem bántam meg, hogy tabletet vettem, sőt amikor eladtam a régit és az új még nem volt nálam 1-2 hét addig rohadt mód hiányzott is. (Pedig nekem van itthon jó asztali gépem meg netbookom is).

"Ha nem hiszed, hogy nagy igazság van abban, amit mondtam, akkor nézd csak meg, hányan utasítják még el mindig a tableteket. Nem azért, mert technikai analfabéták, hanem azért, mert nem hatott rájuk megfelelően a marketing."

Ezzel nem tudok vitatkozni. Vannak dolgok (számtalanszor leírtam már) amiben én is immunis vagyok a marketingre mert nem tudnám mire használni vagy teljesen felesleges eszköznek tartom. (ilyen az otthoni 3D tévé, a házimozi, vagy a tévéshopos "okosságok")

"Már lehet kapni 20 rugóért is. Ennyi pénzt mindenféle értelmetlen szarra is kidobunk. Innentől kezdve nem jogos az átbaszás érzés. Ez úgy tizede a kezdő árnak. És ez nem arról szólt, hogy kinek mennyi pénze van, hanem arról, hogy kiszolgálni akarnak egy portékával, vagy átbaszva lehúzni."

Ezekkel nagy részével egyetértek. Mondjuk én ilyen 20e kategóriát nem vennék mert ezek nagyrésze szerintem igen nagy átbaszás (5e forintot sem ér). Elég sok tabletet nyomkodtam már de most sem tudok olyat mondani 50-60e forint ami akárcsak megfontolásra lenne érdemes.

Ezt pl én kimondottan negatívnak tartom; mármint, hogy valaki megvesz egy ilyen über olcsó eszközt és rájön, hogy igazából semmire sem jó, semmire nem lehet használni és innentől szarozza az egész tabletet. Nem jön rá, hogy az olcsó szar cumója miatt volt ez és nem a koncepció miatt.