Veled ellentétben én felhoztam pár dolgot, hogy az ember miért nem ragadozó. Szerintem cáfold ezeket, mert ez a bohókás hippiduma minősítés minden, csak nem érvelés. Pedig mint írtad, azt szereted. És ezt nem "öncélúan" a vita kedvéért írom, hanem mert nem értek egyet azzal, amit írsz.
"Az, hogy néhány gyümölcsön kívül nem emésztünk meg semmit, ami növény, csak akkor, ha feldolgozzuk konyhai műveletekkel, az szerintem kizár bennünket a mindenevők köréből."
Szerintem meg az, hogy a ragadozók étrendje rövid úton megbetegítene, majd korai halálhoz segítene minket kizár minket a ragadozók köréből. Írtam már pár példát, hajrá. Ha nem elég, akkor ezekhez jöhet még az izzadás, a karmok meg nem léte, a vese-epe működés húsalapú étrend esetén, nyál ptyalin tartalma, kevesebb gyomorsavtartalom a gyomornedvben, a nyelv simasága, ivás közbeni nyelési képesség, stb. Ezek mind azt cáfolják, hogy valami ragadozó ősből fejlődtünk volna ki.
Ha gondolod belemehetünk aztán abba is, hogy az embertől teljes húsmegvonás, de ugyanakkor gazdag növényi eredetű táplálék esetén milyen fizikai teljesítőképesség várható (lásd gladiátorok). És ugyanez egy ragadozó állat esetén mit okoz.
A kialakult erkölcsöket, meg a természetnek tudatában levést hogy érted? Csak mert eszközhasználó őseink a valaha élt legjobb(!) hosszútávfutó vadászként saját maguk ejtették el az állatot, és tisztelték a vadat, míg te bemész a boltba, ahol valaki eléd rakja az előkészített színhúst. Vagy mire gondolsz? Meg milyen peace zászló? Nem vagyok hippi, és szerintem mindenki annyi húst eszik, amennyit akar.
Csak a gyönyörűen átsütött(!) steak mellett -amihez eszel köretet- senki ne hasonlítsa magát az oroszlánhoz, mert több, mint vicces.