Pl. arról, hogy ne írj ilyeneket: "Nem nem tartozik ide, lásd a saját hozzászólásod második felét." Az ilyen megnyilvánulások (kijavítod az embert, de az álláspontod részben tévedésen, részben ismerethiányon, részben logikai hibán alapul) miatt szóltam közbe. Nem arról akartalak meggyőzni, hogy nem növényevő az ember, ez egy értelmetlen logikai loop a sok közül...
Tehát a fent idézett mondatodhoz hozzászólva: Dehogynem, ide tartozik, lásd a hosszászólásom másik felét... :)
A gyümölcs nem maga a növény, nem egy növényfaj, a gyümölcs az adott növényfaj termése... (a növények országának legkisebb rendszertani egysége pedig a faj - illetve tovább lehet még osztani egészen a változatokig, de itt nem lényeg) Almafát pedig nem eszünk.
A növényevés szó szerint a növény vegetatív képleteinek az elfogyasztását és a molekuláris anyagcserében való hasznosítását jelenti. Erre képesek a növényevő állatok, az ember nem. És lásd továbbra is a "kommentem második felét", a gyümölcsből, vagy bármilyen kultúrnövény bármilyen részéből is csak a sejtek belsejében lévő, emészthető egyszerű és egyes összetett szénhidrátokat tudjuk hasznosítani, a többi alkotórész (pl. cellulóz), ami a növények országát igazából jellemzi (ettől növény a növény, különböző cukrok az állatokban - pl máj és izomzat - és egyéb élőlénycsoportokban is vannak), pedig csak rostként tud funkcionálni, mivel enzimatikusan nem tudjuk megemészteni - ellentétben a növényevőkkel...
Ezért volt értelme a növényeket nemesíteni, hogy legyen bennük fogyasztásra érdemes mennyiségű, számunkra is emészthető tápanyag, mert maguk a növények egyes vegetatív képletei, azok struktúrális alkotórészei a növényevőkkel ellentétben számukra nem szolgál tápanyagforrásként, mert nem tudjuk megemészteni.
Ennél jobban már nehéz túlragozni...
Ez lett volna a lényeg, és ezt arra a "Minden állat számára van olyan táplálék amit az emésztőrendszere nem tud megemészteni. Attól, hogy..." bullshitre reagáltam. Ez már ilyen "dafuq" kategória, semmi köze a táplálkozási típusok témához.
A keményítő pedig rossz példa, mert pont azt meg tudjuk emészteni. Már a nyálamiláz az ember szájában is ezt a célt szolgálja.
A növényevők és a ragadozók anatómiai és élettani különbségeivel pedig tökéletesen tisztában vagyok, köszönöm... Ezt viszont nem részletezném...
Viszont az emésztőszervrendszer kezdeti szakaszáról pl. azt nem árt tudni, hogy a növényevéshez lényegesen masszívabb és nagyobb erejű állkapocs kell, mint a húsevéshez.