Sehol nem írtam azt, hogy az ember növényevő. Azt írtam, hogy az ember gyümölcsevő volt, mielőtt húst is elkezdett enni, továbbá a rosttartalmú étrend számunkra egészséges. Érted?
Továbbá a dologhoz az is hozzátartozik, hogy a nyers húst sem tudjuk normálisan megemészteni. És a kizárólag húst tartalmazó étrend hiánybetegségeket okoz nálunk. Az ember nem, soha nem volt alapvetően húsevő.
Pár gondolatra még reagálnék.
"az ember esetében pedig egy egész élőlény ország (növények országa) ide tartozik"
Nem nem tartozik ide, lásd a saját hozzászólásod második felét. Döntően növényi táplálékon is képesek vagyunk elélni, hiába nem emésztjük meg mondjuk a rostokat. Ez nem a fű legelését jelenti, de talán ez mindenki számára evidens.
" mivel az egyik fő alkotójukat, a cellulózt és társai komplex szénhidrátokat nem tudja enzimatikusan emészteni. Ezért az ember nem növényevő... "
Attól, hogy a keményítőt nem, még más komplex szénhidrátokat képesek vagyunk megemészteni. A szükséges szénhidrát mennyiség pedig az általunk legoptimálisabb koncentrációban a salátákban fordul elő. És igen, az ember még mindig nem növényő.
"mert nem tudjuk kellőképpen a fogainkkal feldolgozni"
Mint már írtam, az ember gyümölcsevő volt. A gyümölcsök feldolgozására pedig nem csak a fogazatunk alkalmas, de az állkapcsunk olyan rágási mechanizmusra is képes, amire a húsevők nem, a növényevők meg igen (a bűvös oldalirányú mozgás). A növényevőkre jellemző zárt fogazat is a gyümölcsevést támasztja alá. Ja igen, a nyálunk is lúgos, és nem savas, mint a húsevőké. Továbbá velük ellentétben arányosan több nyálmiriggyel rendelkezünk.
"És persze maga bélfal sem túl alkalmas növényi táplálék emésztésére."
De. Alkalmas. Egyrészt bolyhos, mint a növényevőké, és nem sima, mint a húsevőké. Másodsorban hosszabb annál, mintha a hús emésztésére fejlődött volna ki. A gyomorsavtartalom is kisebb, mint a húsevőké. A normális emésztéshez pedig szükségünk van növényi rostokra.
Amúgy miről akarsz meggyőzni? Csak mert nekem úgy tűnik, félreértetted amit a húsevős bullshitre reagáltam. Mégegyszer: az ember NEM növényevő, és NEM volt soha sem húsevő. Gyümölcsöt evett alapvetően, aztán húst is. És mindig is ezt mondtam.