A nagy tea téma
  • Al Age
    #68
    A helyes elkészítési mód függ az alapanyagtól.
    Úgy nagy általánosságban a fekete teákat forrásban levő vízzel kell leforrázni (1 teáskanálnyi teafű kell kb egy bögre (2,5 dl) vízhez) és 3-4 percig állni hagyni. Minél tovább van bent a vízben a teafű, annál markánsabb lesz az íze az italnak, de 4 perc fölé nem érdemes menni, akkor már túl keserű lesz.
    Zöld teáknál szintén fel kell forralni a vizet, de hagyni kell kb. 5 percig hűlni és úgy kell leforrázni a teafüvet és 2-3 percig úgy hagyni.
    A gyümölcsteákat szintén zubogó vízzel kell felönteni, viszont mivel nincs bennük teafű (csak az elkészítés módja miatt hívjuk őket teának), tulajdonképpen bármeddig áztathatjuk őket, nincs az előző két fajtánál fennálló veszély, hogy keserű lesz. 10 perc elég nekik, minél tovább áztatjuk, annál jobban átveszi az ital az alapanyag ízét.

    Ezek után pedig ízlés dolga... cukor, méz, tej, citrom...