• Balumann
    #48
    Virtuális memóriát a Windowsban is ki lehet kapcsolni, valaki azt írja, hogy ő egyből ki is kapcsolja XXXX mennyiségű ramja miatt, máshol azt írják, hogy ez problémát okozhat, valószínűleg valami szereti azt használni az olyan szolgáltatásoknak/adatoknak, amik nem lassítják a program futását ezzel.
    Valószínűleg ez az oka annak, hogy alapból sosem kapcsolja ki, és nem javasolja.
    Egyébként ezt elég jól kezeli (főleg Win7, Win8), ha elég ram van a gépben, nem igazán befolyásolja az alkalmazások futási sebességét.

    A Windowsokban sok - számunkra legalábbis felesleges, vagy feleslegesnek tűnő szolgáltatás van, de nem ezek foglalják le az erőforrások nagy részét. Hogy mennyire feleslegesek, meg energiapazarlók, majd kiderül, ha a linuxok is elérnek hasonló felhasználó- és fejlesztőbarát szintre, ennyi hardver és szoftverkompatibilitással.

    Régebbi gépeken én is jobbnak találom a linuxot, én a Linux Mintet tettem fel/javasoltam sok embernek, bár ezeket nem is használom/használják olyan dolgokra, amihez Windows kellene (vagy az is fenntvan mellette, mint nálam... vagy másik, gyorsabb gépen).
    Viszont gyorsabb, mint a heréletlen Gnome-os korábbi Ubuntuk, Debianhoz közelebb áll (nem csak netbookomon, asztali gépemen is), az okára mondjuk én is kíváncsi lennék. Unity-s Ubuntut meg én még életemben nem láttam olyan szépen futni, netbookomon szarráfagy, asztalin csak szimplán lassú, pedig többször is adtam neki esélyt. Hogy az gyorsabb nem lesz a Windowsoknál, az biztos.