• sanyicks
    Hát ez egy tipikusan microsoft baromság. Hogy lehetne egy lapozófájl gyorsabb, ha ugyan azon a lassú tárolón van mint maga az egész program? Sehogy. Egy plusz felesleges fájlművelet ami mondjuk éppen a a ténylegesen szükséges beolvasás elől viszi el az időt. Egyébként azt ami indításkor gyorsít, prefetchnek/cache-nek hívják hívják és a ramot használja, azért gyorsít(bár az m$-nek sikerült megoldania, hogy nem mindig van ez így).

saxus:
    "Meg mondjuk programnyelvekből ne okoskodjál, ha halvány lila fingod nincs róla." Na itt az aktuális okoskodó gyerek aki tanult az isiben valami újat. Kösz hogy leírtad és kb alátámasztottad azt amit írtam ;)

Tehát szerinted történelmi oka van a vindóz fos lapozófájl kezelésének, akkor történelmileg szar. Megint csak tipikus m$ gyány, "drótozzuk bele mer az jó" érdekes módon linuxnál ami még memóriaszegényesebb időkben született, ez konfigurálható ugye a swappiness változóval...

Az meg elég egyértelmű hogy a hulladék platformfüggű m$ apik meggátolják a más platformra rakását a programoknak(hiszen ez a céljuk ezért születtek, nem azért mert valami jobbat akartak), úgyhogy nem kell leírogatnod. De ezt leszámítva rohadtul csak egy fordításról szól.

narumon:
    "Szerinted az OS amit felszippant azt hova osztja." mint írtam, vindóznál főleg önmagának, a bloatware számba menő saját szolgáltatásainak (aminek a felére szükség sincs).

"Egyiket sem tapasztaltam, még asszony kis notiján is teljesen jól megy 2GB RAM-mal, a lapozófájlt ritkán cseszteti, soha nem szólt még, hogy bármit is zárjak be még millió futó programnál sem. Hát valószínűleg más rendszert néztünk." vagy mert az ekcel meg a vörd aztán nem egy gépterhelő dolog ;D

"Mármint melyikek? Herélt linux? Esetleg. Felraksz egy ubuntut, normálisan ablakosan ahogy kell és ugyanazon a notin fele olyan sebességet produkált mint a win7. Innentől meg nekem aztán teljesen mindegy mit ír ki."

:) elmondom neked hogy egy régi gépen amiben 384 mega sdram van heréletlen gnome-os desktop ubuntu megy, nem gyors, de ennyi memóriával nem is várható el (hát még a procival ami egy 1,2 ghz-s celeroncs), de használható. Na most ennyin a vindóz el sem indul. Ha neked notin lassabb egy ubuntu azt a dzsunka gyártó dzsunka drivereinek köszönheted, ez notin elég gyakori, még a vindózos drivereket is rendszeresen sikerül elkúrniuk.

"Mondjuk amikor egy low end gépben van 4GB memória, az átlag mai gépekben meg 8GB akkor furcsa, hogy 500MB-ért rinyálsz. Ez olyan arrakistoros. Engem egy dolog érdekel; hogyan fut."

hát peeersze mert sok a memória ezért pazaroljuk jobban így olyan retró érzés, amikor 8x olyan erős géped van, még is úgy megy mint 10 évvel ezelőtt, köszönhetően a frankó os-eknek.
    Egy helyen láttam az os-eknél sebességbeli fejlődést, a mobilokon. Olyan gyenge hardveren olyan dolgok futnak hogy hihetetlen. Pc-n az osek, főleg a vindóz meg a pazarlás mintapéldái.

"általában miben van ARM (tablet) és miben x86 (PC) és melyiket hogyan kell kezelni tehát két külön felület is kell."

programfordításról volt szó, nem gui stílusokról... egyébként nem kell 2 felület. Nézz meg egy androidot, frankón kezelhető érintőképernyővel, és billentyűzet egérrel is... persze tudom ez istenkáromlás :D