• narumon
    "gratulálok, neked a vindóz való."

Így van nekem a windows való. Próbáltam más oprendszereket talán az OSX veszi fel vele a versenyt a többi sajnos fosch.

"Nekem valahogy jobban tetszik ha az os a futó programoknak adja oda a ramot, és nem önmagának osztja ki a felét úgy hogy nem is lehet érteni mire megy az el(igazából lehet, egy pazarló os-re megy el)."

Akkor megint nem sikerült értelmezni amit írtam igaz? Szerinted az OS amit felszippant azt hova osztja. Nem vagyunk egyformák én azt szeretem ha minden frankón és gyorsan megy, te meg azt, hogy ha valami program írja, hogy 3453MB RAM free.

"vindózhoz képest nagyon, de összességben még mindig akkora fos hogy az hihetetlen, a cpu kezeléssel együtt. A lapozófájlt cseszteti több giga szabad ramnál, lefoglal több gigát úgy hogy nem jut a programoknak semmi, memory leakel, stb, csesztet hogy zárjam be az xy programot mer elfogy a memória, holott még közelében sincs."

Egyiket sem tapasztaltam, még asszony kis notiján is teljesen jól megy 2GB RAM-mal, a lapozófájlt ritkán cseszteti, soha nem szólt még, hogy bármit is zárjak be még millió futó programnál sem. Hát valószínűleg más rendszert néztünk.

"X86-os kód olyan nincs. Assemblyben már rég nem programoznak nagyobb programokat. C kód van, c++ kód van amiket armra és x86-ra is lehet fordítani... pár órás munka, amiből az órák azzal telnek hogy várjuk a gépet hogy fordítson..."

Bár ezt nem tudom mire írtad, de egy szöveges program ARM-ra fordítása kb ennyi. Komolyabb program fordítása nem ennyi mert teljesen más elven működik a két rendszer ha ugyanazt a minőséget szeretnéd akkor bizony erősen át kell írni a szoftvert - és akkor még arról sem beszéltünk, hogy általában miben van ARM (tablet) és miben x86 (PC) és melyiket hogyan kell kezelni tehát két külön felület is kell.