• sanyicks
    #25
    Most egy rakás kilőtt processel is 534 megát zabál csak az os(ennél sokkal többet zabálna ha nem nyálaztam volna végig a servicest). (ennyiből más osek a felhsználói programokkal EGYÜTT összesen megvannak). Amikor a felét sőt egészet használja az akkor van amikor éppen memory leakel(nem alkalmazás, hanem az os), és beáll 90%-on a memóriafelhasználás, majd esetleg 10 perc után észreveszi, és leesik 40%-ra... HA észreveszi.

    "Mi a baj a CPU kezeléssel konkrétan? Cseszteti a lapozófájlt? És? Lassítja a géped? Nem. Az enyémet biztos nem."

    nem a lópöcst nem. Mivel nem tudod mi a lapozófájl, leírom: virtuális memória ami normális os-eknél a végső tartalék szokott lenni amikor a ram már betelt, mivel a winchesterek de még az SSD-k is ROHADT lassúak a RAM-hoz képest. De a kíndóz akkor is ezt használja amikor nincs szükség rá.

    Cpu kezeléssel konkrétan az a baj, hogy nem tudja több hasonló prioritású program között egyenlően cpu erőforrást sem elosztani. Ezért előfordul hogy mind a 4 magot erősen használó normál prioritású program mellett, más szintén normál prioritású programok akár másodpercekre beállnak, sőt a kíndóz gui is beállogat néha.

    "Ezt elmagyaráznád kérlek az egyetemi tanáromnak akinél assemblerből vizsgáztunk, és bizony kódot is kellett írni." Ezen mindig röhögnöm kell mikor valaki egy egyetemmel akar bizonygatni valamit :) Egy egyetemi tanárnak nem kell magyarázni, mert szerinte az van amit ő tud és kész(lásd sok még a basic és az assemly varázsában él, azt is szigorúan SIMD nélkül), ő nem vevő újdonságokra, hiszen ő az OKTATÓ az isten (ezért is nem ment neki a dolog a versenyszférában és ezért kezdte tanítani amit nem tud :) )
    Tudod az egyetemen informatika karon komplex számokból, és a számítógép történetéből, sokfázisú erősáramú villamosságtanból is vizsgázni kell, meg még egy csomó tölteléktárgyból, csakhogy ezekkel többé sehol sem fogsz találkozni szakmán belül ;)

    "Az igaz, hogy egészet nem írnak, DE a teljesítménykritikus részeket biza abban csiszolják." Ja embedded rendszerekhez még talán (abból pedig nem sűrűn van x86-os) :D Már játékokhoz sem írnak rég óta semmit assemblyben.
    Majd ha kijössz az egyetemről majd nézel hogy semmi sem úgy van ahogy ott tanítják ;) (na meg azt hogy a 95%-át amit ott tanultál semmire sem lehet használni).
    Nem kéne egyetemi dolgokkal jönni, mert az egyetem és a valóság az 2 külön dolog ;D Jön is mindig a frissdiplomás pofáraesése amikor nagy arccal jelenkezik valami munkahelyre, és a tesztfeladatot sem képes összehozni ;)