Guillermo del Toro új filmje óriás robotokkal.
  • Sir Quno Jedi
    #155
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!


    Jah, alapvetően csillagkapu sztori. Van a féregjárat (ideát nagy energiafelhalmozódású terület, szakadás a valóság szövedékén) és odaát láthattuk, hogy van valami közeli óriás csillag, meg tán egy fekete lyuk is (vagy csak napfogyatkozás) stb., így nyilván az idegenek féreglyuknyitási módszere eléggé ciklikus (pl. kozmikus együttállás függő) és energiaszinthez van kötve. Így ahogy a féregjárat nyitva tartásának ideje és méretei változtak, egyre jobban át tudtak hatni ide. Még az sem biztos, hogy ők generálták a féregjáratot, lehet, hogy találtak egy ilyen természetes úton létrejött lehetőséget az univerzumban, de legalábbis meglovagolták, esetleg más ősi fajok hátrahagyott technológiáját buzergálták és nem tudnák reprodukálni a dolgot.

    Ergó azzal, hogy a pofájukba robbantottuk az ő oldalukon a cuccost, nem biztos, hogy meg lehet őket állítani, de legalábbis ez visszaveti a próbálkozásaikat egy időre. Idő míg építenek új gépet, találnak új alkalmas helyet az univerzumban stb.

    Az, hogy miért ilyen intelligens, kaptárelmébe kötött, öntanuló genetikai romboló gépezeteket küldtek előre takarítani/felderíteni, az is sokféleképpen magyarázható, de mindenesetre igen "olcsó" és hatékony módszer. Ne feledjük ők faxán ráértek, türelmes csávók voltak, hiszen a klímaváltozás igen lassú folyamat.

    Az is lehet, hogy hagyományos "tehnológiát igénylő" módon nem lehetett kommunikálni a riften keresztül, de a telepatikus kapcsolat múködött a lényeik és köztük.

    Így lehet szépen lassan, veszteségek nélkül felőrölni az ellenfelet (aki nem is sejti kivel áll valójában háborúban). Beküldték a kotorékebeket a kotorékba...