Guillermo del Toro új filmje óriás robotokkal.
  • [NST]Cifu
    #136
    Komolyabb, mélyebb szöveget nem értem. Én is szeretem az Anime filmeket/sorozatokat, de az esetek 95%-ban gyerekekről van szó, akik legalább annyira megkérdőjelezhetően viszonyulnak a dolgokhoz, mint a PR-ben a főhősők.

    Szó se róla, vannak mélyebb történetű Anime-k, nálam a GitS és a GitS:SaC az etalon. De egy Macross, Gundam, Votoms, stb. csak ugyanilyen erőltetett maszlag. Talán a Patlabor az, ami még ilyen téren kivétel.


    Látványfilm, ez nem is kérdéses. Semmi komoly mélységet nem tartalmaz, és már eleve tele van pszeudo-ál-tudományossággal (kezdve ott, hogy miért is kell két (vagy több) pilóta egy Jaeger-hez), szóval senki ne is keressen semmi logikát benne. Az nincs benne. Nekem egy kicsit nyálas is volt a sok ömlengés, de ez egyéni ízlés kérdése, ha az átlag amerikai nézeteket veszem, akkor ennyi kvázi nacionalizmus, már-már nácizmus még belefér (még akkor is, ha itt szó sincs kikacsintásról, mint pl. a Starship Troopers-ben)...

    Abban viszont egyetértek, hogy a Transformers hagyományokat követi sajnos, mely szerint valamiért itt is úgy döntöttek, hogy ha már a CGI miatt a lehető leglehetetlenebb kameraállásokra van lehetőség, akkor hát ki is használják, és úgy renderelik le a jeleneteket, hogy még véletlenül se lehessen jól kivenni a csatákat.