• Nagydög
    #23
    "Nem tudom mit nem ertesz rajta, azt jelenti, hogy az osszeg jelentos, de meg mindig elenyeszo a fosszilis energia tamogatasahoz kepest."

    Azt nem ertem rajta, hogy osszevetsz ket osszeget, amibol az egyik egy konkret celra szant konkret osszeg, mig a masik valami kodos, altalanos, nagyvonalu ize.

    Nezd, en adok egy masik cikket, igaz angolul. Ebben is megemlitik a 30%-ot, meg az 523 milliardot is. Igaz, a vilagon osszesen, nem az USA-ban, de kicsire nem adunk.

    Es probald elfogadni, hogy ha egy kutatasba tobb penzt teszunk, az nem jelent automatikusan eredmenyt!

    "Ha minden orszag a megujulok kutatasara csak annyi penzt aldozott volna az elmult evtizedekben, mint amennyit a fosszilisre, akkor mostanra kb 10-szer olcsobb, 10-szer nagyobb kapacitasu akkumlatoraink volnanak, es minimum 10-szeres elettartammal."

    Sot, ha annyit koltottel volna az elmult tiz evben nyelvtanulasra, mint letfenttartasra, akkor mostanara... ehen vesztel volna. Jelen pillanatban ugyanis a fosszilis energiahordozok jelentik az eletben maradasunkat, mig a megujulok egy bizonytalan igeretet.

    A so akkumulator meg vegkepp nagyon tuti. A Li-Ion akkumulatoroknal rosszabb lenne, mikor gyakorlatilag azok is teljesen alkalmatlanok az autok szamara, de legalabb olcso. De jo!
    Az akkumulatorokkal amugy nem az a baj az autozas szempontjabol, hogy kicsi a kapacitasuk. Ha valaki eloall egy olyan aksival, amivel megbizhatoan lehet hozni 200 kilometer hatotavot, az mar rendben lenne, csak aztan lehessen ugy 5 perc alatt feltolteni ujabb 200 kilometer erejeig.