• duke
    #22
    "Ugy nagyjabol el tudnad mondani, mirol szol a fenti mondat? Az 500 milliardos allami tamogatasrol is dobhatnal valamilyen linket, mert nekem kicsit furan hangzik."

    Nem tudom mit nem ertesz rajta, azt jelenti, hogy az osszeg jelentos, de meg mindig elenyeszo a fosszilis energia tamogatasahoz kepest. Kulonosen abban a viszonylatban, hogy a nyereseges olaj, gaz, szen ipart egyaltalan nem kene tamogatni.
    Amugy az eleg koztudott, hogy minden orszagban jelentos osszegekkel tamogatjak a nuklearis es fosszilis energia termelest.
    Idezet egy portfolio cikkbol:
    "A következő évtizedek tekintetében továbbra is a fosszilis energiahordozók dominanciáját várja a szervezet, amellyel kapcsolatban megjegyzik, hogy 2011-ben közel 30%-kal, 523 milliárd dollárra emelkedett a szén- és szénhidrogénekre fordított állami támogatások mértéke. "
    Ha minden orszag a megujulok kutatasara csak annyi penzt aldozott volna az elmult evtizedekben, mint amennyit a fosszilisre, akkor mostanra kb 10-szer olcsobb, 10-szer nagyobb kapacitasu akkumlatoraink volnanak, es minimum 10-szeres elettartammal.

    "A masik meg az, hogy technologiai problemak nem oldhatok meg szimplan penzzel."
    Az akkumlator fejlesztes pont az tema, aminel oriasi elorelepest lehetne elerni. Mert ezer fele otlet, szabadalom van, es ha volna ra eleg penz, akkor mindegyiket vegig kene kutatni, es vegul maradna 3 technologia, ami tokeletes akkumlatort eredmenyezne, pl valami ehhez hasonlot: Sóból készülne a világ legolcsóbb akkuja