• NEXUS6
    #53
    Miröl beszélsz?
    Ezt már hányszor lejátszottuk. Az államok egyre kevésbé hajlandók olyan beruházások mögé állni, ami gyökeresen változtatja meg a társadalmat. Új közlekedési eszközök kifejlesztése, de akár csak az alapkutatás támogatása. Pl Amcsiban félig felépítettek egy az LHC-nél majd 10X akkora energiájú gyorsítót, majd törölték az egészet.

    Az államok egyre kevésbé avatkoznak bele a piaci dolgokba, ezért egyre ekvesebb erőművet, vagy olajfinomítót építenek, ami hosszútávon fogja megbosszulni magát. A régi infrastruktúrát tartják fenn vagy adják el. Egyre kevésbé avatkozik bele az állam, abba ahogy a tőkés bánik a melóssal és csak sopánkodik amikor enek demográfiai hatása van. Mert robottá, vagy agyatlan fogyasztóvá alakítja és egyre kevésbé vállal így aktív szerepet a társadalom újrateremtésében.

    Az államok lesoványítása oda fog vezetni, hogy nem is lesznek képesek megálljt parancsolni ezeknek a folyamatoknak, a gyeplő gyak már most is be van dobva a lovak közé. A demokráciában 4 évente választások vannak, eddig terjed a vezetés "hosszútávú" tervezése. Ez tény. Ezzel akarsz vitatkozni?
    Nőjjél már fől!