Vol Jin#26
Akkor valamit félre értettem. Nekem az jött le, hogy az elektron állóhullámként terül szét, és a következő gerjesztési szint, ahol pont egy hullámhossznyival nagyobba pálya. Ezért kvantumos az egész, mert minden szint egy hullámhosszal nagyobb, és pont ezzel a hullámhosszal rendelkezik a foton is, ami keletkezik, ha alacsonyabb szintre kerül az elektron. A foton meg a hullámhosszával arányos energiát képvisel, ezért kvantumos az egész rendszer, mert csak adott energiától tud megszabadulni, és adott energiát tud felvenni az elektron.
Mondom, hogy nem tanultam, csak ez ragadt meg bennem.
Nem ragaszkodom hozzá, mert nekem az a fontos, hogy jól tudjam, ezért ha dobsz egy érthető linket, azt a magamévá teszem. Ha túl komplikált, akkor meg elkönyvelem, hogy én ezt nem tudom, de ehhez tudnom kellene, hogy tanultad-e vagy hobbiként figyelgettél, és neked az ragadt meg, hogy ez neked nem igaz.
Ha kened vágod a témát, és neked van igazad, akkor remélem átment, hogy mit tudok rosszul, és dobsz valami emészthető választ, nem csak annyit, hogy rosszul tudom. Mert most teljesen zavarba jöttem, hogy eddig hülyeséget hittem vagy sem.