• zord01
    „Az, hogy mi ronda, elég szubjektív.” Bizonyára mindent meg lehet szokni, DOS-t is szerettem, 3.1-es windows-t is, de így 2012-ben, egy Win7 után nagy visszalépés. Uram bocsá, hogy nem tapsolok a „visszafelé fejlődésért”.

„Az mondja rá, hogy logikátlan, aki nem szánta rá az időt, hogy megismerje.” – ez demagógia. Nem azért logikátlan az új OS, mert MÁS mint az előd, hanem azért mert rosszabb, átgondolatlanabb. És ennek kapcsán:

"Egyébiránt számomra egyetlen hatalmas hibája van a W8-ban. Amit megspórolunk a gyorsaságával, annak a dupláját bukjuk el azért, mert sok funkció nehezebben hozzáférhető, mint korábban."

Sorolj fel, 3 ilyen dolgot.”

Hármat? Kapásból.

1.A kikapcsolás gombot nehezebb elérni. Ez + néhány másodperc. Igaz kikapcsolni nem sűrűn szoktuk a gépeket, tehát nem ez a világvége.

2.A programindítás is komplikáltabb, hacsak nem tűzdeled tele az asztalt és vagy a tálcát parancsikonokkal. Ezt én soha nem csináltam, nem most fogom elkezdeni. (Nekem a quicklaunch elvétele is fájt a W7-nél, vissza is eszkábáltam.)

3.Mondhatnád, hogy erre van a start képernyő, de oda meg dokumentumok parancsikonját nem lehet felrögzíteni. Nem b+ menjél vissza az asztalra. Akkor mi a fa**** értelem van az egész start képernyőnek??

4. Sokan mondják, hogy minek fikázzni a metró felületet, „csak bekapcsolásnál találkozom vele”. Ennek is sok értelme van, rád kényszeríti, hogy olyan helyre bootolj, amit sosem fogsz használni, és +1-2 mp míg átváltasz desktop nézetbe (cserébe van olyan alkalmazás, amit csak start képernyőn működik, tehát lehet ide-oda pogózni. Naaaaaagyon logikus)

Aztán ezt már nem veszem a felsorolásba, mert ez bug, de nekem pl a start gomb helyét átvevő jobb oldali menü néha nem jött be, mikor oda vittem az egeret. Néha 2-3.- próbálkozásra sem, és olyan is volt, hogy egyáltalán nem jött be. Így a gépet se kikapcsolni, se újraindítani nem tudtam. Reset gomb…
    Ezt gondolom majd hamar javítják, de azért volt még pár apró baromság, bug amibe belefutottam.

Sokan mondogatják, hogy MAJD kiforrja magát az OS, hát ha majd esetleg praktikusan használható lesz, akkor MAJD beruházok rá. Addig felejtsen el az MS.
    Talán az én hibám, hogy csak egy óráig teszteltem a rendszert, így nem feltétlen volt időm megismerni a jó oldalát, de ez alatt az óra alatt olyan mennyiségű hibába és logikátlanságba futottam bele, hogy az életkedvem is elment. Ezek után úgy voltam vele, hogy nincs az az isten, hogy én ezzel szívjak. Nem vagyok mazochista.

Végül pedig ami a képletöltést illeti:
    „Ez már W7 óta így működik nálam.”

Ha azt elmondod, hogy ezt hol kell beállítani, azzal hatalmas szívességet tennél nekem.
    Bár használok save-file-to FF kigészítőt, mégis csak jobb lenne, ha a Win7 natív tudná ezt az „átnevezve letöltést”. Ha megmondod hogy kell, 3 napig, napi 2 szer imádkozok arra felé amerre laksz…