• Zulu12
  #44
  " Az elolenyek egyetlen kuldetese onmagukat sokszorositani"
  Erre már válaszoltam.
  "ami megint csak annyi hogy fennmaradni es szaporodni."
  ez ugyan az

  "ha nem folytat anyagcseret a fenti formaban sem, akkor nem elobb mint egy konyhapulton hagyott tirmixgep, meg akor sem ha olyan okos mint Einstein."
  ez is ugyanaz. Miért kéne egy előlénynek anyagcsere? Erre már válaszoltam... Legfeljebb egy biológiai élőlénynek kell...

  "akkor nem elobb mint egy konyhapulton hagyott tirmixgep"
  És konyhapulton hagyott turmixgép működése (pl hogy csak forogni tud) mikor lesz olyan komplex, hogy élőlénynek nevezzük. Amikor olyan kicsit dolgokat tud másolni magában mint a DNS-ben a bázispárok. Vagy lehet 2x akkora is vagy 15-ször de ha már 16-szor akkor nem élő?
  Itt van kis video a DNS másolásáról: http://www.youtube.com/watch?v=yqESR7E4b_8
  Ez is csak egy gép semmi több se célja se semmije csak gyártja az adott kód alapján a dolokat. Mekkora struktúrától számolod az egyszerű autómatát és az élőlényt? A turmixgép is csak olyan mint a DNS-másoló gép önmagában még nem elég hogy élet legyen belőle. Ahoz több funkcionális egységre is szükség van. Ha a turmixgép is letudná gyártani ezeket mint DNS másoló gép ami úgy szervezi az anyagok idézem "de az elet nem valami plussz, hanem az anyag egy viselkedesi formaja, amit fizikai kemiai torveneyek tesznek lehetove, vagy epp korlatoznak."
  tehát képes lenne egy bizonyos viselkedési formát felvenni azáltal hogy legyártja ezeket a funkcionális egységeket akkor az is élő lehet. És továbbra sem értem hogy miért kell sok icipici funkcipnális egység hogy valami élőlény legyen.

  "icipici univerzíalis egyesegeket gyartson amik magaukat rendezve alkatreszekke valjanak es egyutt kiadjanak egy ilyen letformat akor az a gep anaygcseret folytat."
  Ezt nagy gyártóegységgel is meg lehet csinálni. Pl robotkarok is gyárhatnak robotkarokat. Ez is egyfajta anyagcsere. Kb a baktériumokhoz tudnám hasonlítani csak nem használnak olyan icipici egységeket hanem szemmel látható dolgokat(meg még egyenlőre nem olyan komplex). De ha azt is nagyon le tudnánk kicsitnyíteni akkor kaphatnál végerenményben egy batériumot is.

  De szeritem nem kell annak a bizonyos valaminek hardwaresen kicsinek meg komplexnek lennie hogy előlény lessen. Számomra egy nagy böhöm számítógép is lehet élő csak nem biológiai legfeljebb...
  "de az elet nem valami plussz, hanem az anyag egy viselkedesi formaja, amit fizikai kemiai torveneyek tesznek lehetove, vagy epp korlatoznak."
  Ebbe kategorizálásba szeritem meg belefér a Nagy Böhöm számítógép is...