• Zulu12
  #40
  vumbi #39 és Vol Jin #37
  Köszönöm a válaszotokat ezt én is tudtam. Nekem csak annyi nem tesztszik ebben az vírusos dologban, hogyha lenne neki anyagcseréje magyarul némi anyag és energiaáramlása akkor élő egyébként élettelen?
  Az anyagcsere lehet:
  1 Építő (bioszintézis, anabolizmus): Egyszerű anyagból összetett lesz.
  2 Lebontó (katabolizmus): Az összetett anyagok lebontódnak egyszerű anyagokra.

  És mi van akkor ha egy androidot működtetek egy napcellával akkor az sohasem lehet élő? Vagy ha az energiát közvetlenül a vákumból tudnám beszerezni akkor még annyira sem kellene az anyagnak átalakulnia. Akkor az mi lenne? Élettelen valami? És ha öntudatra tudna ébredni, mert olyan nagy a számítási teljesítménye + fejlett a programozása és az egész emberiséget lalázná minden téren, mert olyan intellektussal rendelkezne akkor az mi lenne?

  Élőlény az amelyik szaporodik és képes az evolúcióra. Ki mondja azt hogy egy élőlénynek szaporidnia is tudnia kéne. Ha ez a bizonyos számítógépünk nem reprodukálná önmagát csupán egyetlen egyed létezne az ő fajából, mert nem tartaná szükségesnek a szaporodást akkor az nem elő viszont ha csinálna magából még egyet akkor elő lenne?

  Kövezzetek meg nyugottan de én azon az állásponton vagyok, hogy lehetne elő és nem feltétlenül szükséges, hogy egy élőlény anyagcserével rendelkezzen, sem hogy több egyed legyen a fajtájából (1 egyedet is élőnek tudok tekinteni) és talán az energiaforrását sem egyszerűsíténem le, hogy csak anyagcsere útján át kaphatja.

  Jó persze az okosak biztosan sokat rágódtak a témán így én nem is vitatkoznék velük csak úgy elgondolkoztat a dolog...