• vumbi
  #34
  1. elegge osszedobtam ezt a hozzaszolast.

  Amit erzekeltetni akartam az az volt, hogy mindegy milyen biokemiara epulne egy elet, lenne egy homersekleti, es pH optimuma. Amihez egy bizonyos tipusu, ,megfeleloen allando fizikai kornyezt szukseges, amihez pedig egy bizonyos bolygo ami egy bizonyos tipusu csillag korul bizonuos tavolsagra, bizonyos szomszedsaggal tud biztositani.
  Azutan lenne egy anyagi szukseglete, ahhoz hogy felepitse magat a szukseges elemeknek bizonyos mennyisegben jelen kellenek hogy legyenek.

  2. A lehetosegek vegtelen tarhaza letezik, de a megvalosulo kombinaciok szama biztosan kevesebb mint egy tucat. Talan pont 1 es annal variacioi. Ha szen alapu elolenyeket keresel akkor azt viz mellett fogod talalni etc.

  Vannak alternativak. Oldoszer lehetne amonia, sot hallottam hidrogen fluoridot is, igen szilicium hasonlo a szenhez, de annyira megsem. Olvastam pont itt a z SG-en
  egy munkat ahol fem alapu elettel kiserleteznek.

  lehetnek meglepetesek. De mindig lesznek optimalis feltetelek ami mellett az adott elteforma fenmaradhat. Es ez nagyon mas lenne a szen, vagy szilicium vagy akarmi alapu elet eseten.