• W B
    Pilóta - Űrutas (Giff megnevezése: "Akik a Galaxis Peremén Túlról, a Sötétségből Érkeznek", Vagy a pilóták saját nyelvén Mala'kak-nak hívják magukat.) Egy 6-8m magas lény, minek az ormánya mellkas vagy gyomortájékon a testbe becsatlakozik. Továbbá van farkuk. Sőt, játszi könnyedséggel képesek az emberek elméjébe belemászni. A technológiájukkal pedig szó-szó szerint képesek összeolvadni. Nem simán belefekszik, hanem egybeforr a székkel.

Az eredeti pilóta koncepció két részre ágazik. Aliens trilógia és az Aliens: Eredendő bűn elképzelésére. Aliens trilógiához kapcsolódik/kapcsolható a könyvek-képregények úgy 70-80%-a, plusz ez volt előbb. De mind két kép abban egységes, hogy nem egy kopasz űrember.

Egyetlen elfogadható dolog számomra, hogy a pilóták lemásoltak az embert és eme "mérnököket" használják szolgának. De előre látom, hogy nem ez lesz a második részben. Igazából a rendező saját magával mondott ellent, még a pilóta méreteit tekintve is. Amikor megláttam az első képeket a filmből, azt amin a mérnöknek csak lába látszik és a főszereplő fele csoszog, én rögtön írtam, hogy az a pilóta. Többiek: Túl kicsi ahhoz. - Én kérek elnézést, hogy előre láttam, hogy el lesz kúrva a film.

AvP2 filmben is van pilóta koponya

Hivatkozási alapjaim:
    Aliens: Idegenek a Földön
    Aliens: Apokalipszis
    Aliens: Acéltojás
    Aliens: Eredendő bűn