"2. Az Apple stratégiája hogy 4-5 évenként kitalál egy újterméket, majd szép lassan kihátrál a piacról okosnak tűnik. Legalábbis amíg működik. Mert csak 1X vétse el a lépést, hozzon ki olyan terméket, amire elutasítóan reagál a piac és az Apple fejre fog állni!"
No ez a fejre állás van messze a valóságtól. Mindig azt hagyjátok figyelmen kívül, hogy hogyan áll az apple. A készpénztartaléka annyi mint a legtöbb gyártónak a sok éves haszna. (és itt nagy gyártókról beszélünk). Azt méritek fel rosszul, hogy jelenleg mekkora tartalékaik vannak. Hibát hibára kell halmozniuk ahhoz, hogy mondjuk 10 év múlva gondjaik legyenek. Sok kurvanagy piaci szereplőnek egyáltalán nincs készpénz tartaléka, sőt sok kurvanagy piaci szereplőnek a 10-15 összes haszna sem éri el azt a mennyiséget ami az applenél a "semmiben áll". Ezt nem szerencsés kihagyni a játékból pedig ti mindig megteszitek. "
Őööööö. OK nem vezettem még multinacionális szervezetet, de tartok tőle ez a készpénztartalék elég viszonylagos, hogy mekkora. Először is, ha csak ülnek rajta, akkor nem értenek a pénzhez. Ha befektették valami komolyabba, akkor meg nem olyan likvid a pénz, szal nem fogják tudni kikapni pillanatok alatt. Szal ez az álandó kockáztatás, amit csinálnak egy hazárdjáték valójában. Mondom mégegyszer ezt statiosztikailag sem lehet folyamatosan csinálni. Ez a 10 éves lébecolási lehetőség biztos nem igaz. Ha totálisan beállnak, jó esetben van 2-3 évük akármekkora pénzzel.
Már most kell hogy legyen 2-3 innovatív termék a tarsolyukban. Az AppleTV lehet jó ötlet, de kockázatos, egy full telített piacra kéne benyomulni, ahonnan nagy gyártók is most vonulnak ki.
Az olcsó iPhone egy viszonylag kockázatmentes, és logikus megoldás lenne. Mondom úgy, hogy biztos hogy jelentős részesedést hódítana el az andrótól, szal igazán nem vádolhatsz részrehajlással.
Applehez közelálló szakértők is jómegoldásnak tartják, az apple is próbálkozik biztosabb gyártókapacitáshoz jutni, eddig nem sok sikerrel.
Szal szerintem olyan álláspontot védtek körömszakadtáig, ami nyilvánvalóan nem racionális, sokkal inkább érzelmi alapokon áll.
Én mint általatok Andro-fannak titulált ember olyan megoldást mondok, ami nyilvánvalóan az android, a samu térvesztését jelenti, de ti valami miatt nem tudjátok elfogadni.
És bocs, de eddig nem adtatok ésszerű magyarázatot.