• vumbi
    #45
    Koszonom.

    Mivel kozel all hozzam a tudomany, igy szivesen olvasok tudomanyos hireket.
    Meg szivesebben forumazgatok rola.
    Am ahogy olvasom a forumot, rendre olyan irasokat talalok, amiktol kinyilik a bicska a zsebemben. Nem azoktol, amelyek istenrol meg evoluciorol vitaznak. Isten letet a tudomany sosem vizsgalta, mivel kivul esik a vizsgalhato univerzumon, sem cafolni sem bizonyitani nem lehet. Majd, ha meghalok, akkor tudni fogom ra a valaszt. Reszemrol a tema lezarva.

    Azok viszont, akik folyamtatosan hamisitassal, plagizalassal, semmittevessel, vagy korrupcioval vadoljak meg a tudosokat, felhaboritoak.
    Nap mint nap latom, ahogyan PhDsok, fiatal posztdokok, de fonokok is 10-12 orakat dolgoznak, buli meg szorakozas heleyett, tobbseguk rossz kocsikon jar melozni vagy bicajjal, mert ezt a munkat nem jol fizetik. Bent goriznek telleg, odaszanjak azokat az eveiket amiket az atlag ember vegig dorbezol, hogy megtanuljanak "kutatni". Minedezek ellenere konnyen megtortenik, hogy tobb hetes, olykor honapos munkak erdemenyeit dobjak ki ha kell, ha kiderul hogy rosz uton indultak el, rossz megkozelitest alkalmaztak, vagy tevesen ertelmeztek adatokat. Irom ezt most vasarnap fel kettokor a laborbol, ahol egesz heten heten es hetvegen dolgoztam.

    Nekem ne jojjon valami senkihazi kamasz, vagy akarhany eves luzer, aki 6kor eldobja a munkat, vagy eleve fel sem veszi, hogy egyedul onmagaban megfejtett mindent, mig a tudosok, azok hulyek gyulekezete, ostobak es lustak es korruptak. Ne jojjon azzal, hogy o kisujjbol kiszopta az egyetlen nagy Igazsagot. Sem azzal hogy miert hamis egy egy eredmeny, sem azzal hogy miert nem jottek mar erre meg erre hamarabb, hiszen o mar a kisagyban azt visitotta "Higgs bozon!!!".

    Vannak viszont olyanok akik nem ertenek egy egy temahoz, formalnak egy gyors velemenyt, de nem ragaszkodnak hozza. Szivesen megtargyaljak, es akar megvaltoztatjak azt. Na azert kell leoltani az idiotakat, hogy aki tanulni akar az ne a hulyeseget kapja itt hanem normalis valaszokat. Arra hogy ki az idiota es ki az aki tanulni akar, csak azutan jossz ra ha irtal neki egy normalis valaszt. Akkor rogton elvalik.

    Nah ez a motivacio, a cel es a modszer rovid summazatja!

    Szep napot Etinger!