• Tetsuo
    #9
    Az utobbi idoben a gyartas is teljesen atalakult. Nem hosszutavra gyartanak, hanem az aktualis trendhez, az arut pedig el lehet dobni es ujat lehet venni...
    Emiatt is masok a fogyasztoi szokasok. A megvasarolt targyak nagyreszet nem is hasznaljuk, a megvasarolt etel (aminek minosege ugyancsak oriasit csokkent) nagyreszet nem is esszuk meg stb..

    Az elektromos borotvam 2 eves, veszek hozza kest, de nem a gazdasagos kiszerelesu 3 db-ost, ami csak kicsit dragabb, mint az 1db-os, hanem az 1db-ost, ugyanis valoszinu, hogy ujabb 2 ev mulva mar ujabb keszuleket is kell vennem.

    Hosszutavra mar csak professzionalis eszkozoket vasarol az ember, akinek persze szuksege van ra. Azt viszont meggondolja.

    Egy exluziv borkereskedesben, (Lengyelorszagban,) volt egy olcso bor, ami nagyon tuti volt! Hire jart es egyre tobben vasaroltak. Emiatt beszuntettek a forgalmazasat, mert "rontja az uzlet presztizset". Ertelmetlen lepes, de mast nem tehettek, mert szabalyokhoz voltak kotve (franchise vagy ilyesmi).
    Itt Angliaban, dehat otthon mo-n is (ugye), rengeteg ilyen ertelmetlen, buta, pazarlo dontes van alacsony de nagyon magas szinteken is.
    Sajnos ilyen a vilag.
    (Kicsit off, de ajanlott konyv: Jared Diamond - Osszeomlas.)