• levente68
    #101
    De, pl. kvp-nek az első hsz.-ben:

    "Regen ezt hivtak aszimetrikus multiprocesszor technologianak. Ennel szerintem tobb ertelme lenne egy valtoztathato orajelu processzor kifejlesztesenek, de a jelenlegi arm-ok nem kepesek a statikus mukododesre. Ez azt jelenti, hogy az ilyen cpu-kban megallithato az orajel es akarmeddig maradhat allo helyzetben. Utoljara az intel gyartott ilyen processzorokat. A megoldas elonye, hogy az orajel akar par hertz is lehet, amikor nincs szukseg nagy teljesitmenyre. Hatranya, hogy a statikus magok tobbet fogyasztanak es nagyobbak mint a dinamikus magok, ahol viszont par orajel kimaradasa is kisuti a cpu-t, tehat teljes ujraindulast okoz.

    A ket megoldas kozotti atmenet a dinamikus mag hasznalata kis mertekben valtoztathato orajellel vagy a magok szelektiv lekapcsolasanak lehetosege. Ez utobbi ket technologiat hasznalja jelenleg az intel. Lehet, hogy az arm fele megoldas egyfajta hibrid probalkozas, aminek akkor van ertelme ha mind a 8 mag kepes egyszerre mukodni es szelektiven lehet lekapcsolni mind a 8 magot, akar ugy is, hogy 1 gyors es 1 lassu mag marad. Egyebkent ez utobbi megoldast hasznalja sok ugyancsak arm alapu nintendo kezi konzol is, mar a 80-as evek ota."


    Én viszont azt nem értem, hogy kitűnően látom a nem használt magot nulla terhelésen futni már SGS2-n és Note II-n is.
    Sőt, N2-n annyira, hogy eleinte, míg rá nem jöttem, hogy a Power Saving gyárilag be van kapcsolva, azt hittem, baja van a CPU-nak, mert CoolTool három magot mutatott és SystemPanel szerint is inaktív volt egy mag teljesen. De az is előfordult, hogy csak két mag, a 0. és a 3. ment. Kérdés, mennyire tendál nulla fogyasztáshoz az a mag, amelyik 100% idle.

    S2 fogyasztása nem volt túl jó, ez tény, de N2 olyan meglepően jól bírja, hogy valamit tudnak Samuék. Kikapcsolt Power Saving-gel tolom és így is nagyon jó üzemidők vannak, sőt, most a kiszivárgott 4.1.2-vel még jobbnak tűnik, pedig van rezidens progi bőven.

    Örvendetes lenne, ha a trollkodás miatt elmenekült igazi hozzáértők szólnának hozzá, mert engem érdekel a téma, de nem vagyok benne igazán profi. De mint minden téma, amiba valahogy bele lehet rángatni az almásokat - hogy ide minek jöttek, nem tudni... - , ez is csak trollok területe lett.


    S2-n felhagytam a kernelek és governorok túrásán (már, ameddig én elmerészkedtem), mert nemigen lehetett jelentős javulást elérni, inkább csak a sebesség rovására. N2 meg brutál teljesítmény és óriási kijelző mellett meglepő üzemidőket produkál.

    Így tehát én se értem ezt az új vonalat, kicsit faramuci az egyik CPU-ról másikra ugrálás, de az elmúlt idő eredményei alapján lehet, hogy tudnak valamit ARM és Samsung mérnökei. Aztán, lehet, hogy kukában köt ki a terv.