-
Pares #563 Gyorsan ránéztem, hogy miről is fog nagyjából szólni, és eddig tényleg ez az legmegkérdőjelezhetőbb pontja az egész történetnek. De azért vegyük hozzá azt is, hogy nagyon keveset tudunk, és el tudom képzelni, hogy titokban azért a nagyhatalmak tudták, hogy mi készülődik, és egy ilyen civil kezdeményezés mögé rejtve próbálták menteni a menthetőt, a galaktikus pánikot elkerülve. Lehet, hogy a történet része lesz rájönni, hogy valójában mi áll az expedíció mögött.
Amúgy nem értem egyesek hozzászólásait, főleg amikről Renegade ír, miért is kéne találkozniuk a Reaperekkel, vagy miért mennének utánuk? Mi van? Egy évvel a Reaper invázió előtt elindulnak el az Androméda felé, és 600 év múlva érik el. Elég egyértelmű. Az, hogy ezek után mi történik a Tejútban, teljesen irreleváns a játék történetének szempontjából, nyilván pont ezért döntöttek egy ilyen történet mellett. A Reaperek a Tejútra lettek beállítva, az Andromédához semmi közük, nincs ott se Citadel, se Mass Relay, amivel csapdát tudnának állítani, az egy teljesen ismeretlen terep, ahol akár seggbe is rúghatják őket. Azt meg nem is értem, hogyan botlanának beléjük út közben, amikor többszörös fénysebességgel utaznak. Mindenesetre a háború után a győztesek vagy egy jó hosszú ideig újraépítkeznek, akár száz vagy több száz évig is, vagy kiirtották őket, és akkor nincs miről beszélni. Viszont előbbi esetben sem látok rá igazi indokot, hogy elmenjenek utánuk az Andromédába. Ha még nem felejtették el az egészet, akkor is az egy egy irányú, nagy veszéllyel járó expedíció volt. Vagy túlélték, és sikerült a céljukat elérni, vagy nem. És ha csak nem találnak fel a többszörös fénysebességre képes csúcsszuper hajtóműveknél is valami még durvábbat, akkor az 600 év út oda-vissza, vagyis 1200... Egyszerűen túl messze vannak és még többszörös fénysebesség mellett is túl sokáig tart az út. Semmi értelme.
A Manswell expedícióról is nagyon hamar elfeledkeztek, pedig az esetükben csak 100 év telt el, nem 600...
Utoljára szerkesztette: Pares, 2016.11.08. 15:24:31