Az ME3 befejezése két okból lett olyan amilyen, egyrészt az eredeti író Drew Karpyshyn lelépett, és a sajnos szerényebb képességekkel megáldott Mac Walters sokkal elvontabb irányba vitte el az új sztorit, ráadásul az ötletekből is kifogyott, ekkor jött az a bullshit, hogy "majd a játékosok fantáziájára bízzák" a történetben futó rengeteg hiányt, és elvarratlan szálat. Fasza, ennyi erővel könyvet sem kell írnia senkinek, adják ki üres lapokkal, és majd mindenki azt képzel oda, amit akar. Best story ever. Oké, megértem, más sztoriját folytatni a legszemetebb dolog, de hát akkor nem kell szerződést sem aláírni, ha ezzel gondja van... Másrészt nem volt idő több féle befejezést leprogramozni, szinkronizálni, animálni, úgyhogy csak a narráció meg a fényoszlop RGB csatornái voltak a különbség. Én akit ismerek, mindenki sokkal többet várt egy ennyire érdekes sztorit kitaláló trilógiától, szégyen volt amit a játék utolsó 20 percével műveltek.
Ezek után senki nem csodálkozik azon, hogy az egész ME3 sztorit kukázták az Androméda történetből. Mac is lelépett az Androméda írói stábból, már a Destiny csapatát erősíti, talán szerencséjére ott is a sztori vonal az, ahol -mondjuk úgy- nem kellett túl magas lécet megugrania az újonnan érkezőnek :) Talán megint kicsit az erős történet felé megy el a balansz mint az 1 és 2-ben, nem a konzolos lövölde irányába mint a 3. Én drukkolok neki.