• montyx
  #158
  Őszintén, a nagyvállalati (itt persze a multikra, és nem magyar cégekre) döntéshozókról megvan a tapasztalatom. 3 különbözőnél dolgoztam, dolgozok, és ebből 2-nél rálátásom volt a dolgok menetére, egynél pedig a csapat tagja voltam.

  Hogy megy a döntéshozás? Egyszerűen: "Figy srácok, ehhez az exchanghez/vmwarehez/unixhoz/valamihez kellene egy performance monitoring progi. Be kellene szerezni egyet!" "OK, menjünk fel a Gartnerre, és nézzük meg mit ajánl!", vagy "Nézzük meg mi az iparági trend!".

  Mi sül ki ebből? Szerinted miért használnak egyre több iPhone-t a cégeknél? Mi értelme van? Azért, mert egy nagy cég vezetőinek Kellett iPhone. Ez lesz lassan az iparági szabvány. Miért? Mert egy pár gyökér managernek a hype miatt az kellett, a többi meg követi, mint a birka. Más oka nincs. Ma már a Gartner is ezt ajánlja, nem a BBt.
  Nálunk is nem egy managernek van benne a bemutatkozó prezijében, hogy interests: iPhone fan!!! WTF???

  Na szóval így mennek ezek a dolgok. Aki többet fizet a Gartnernek, vagy megfőz egy nagy céget, az a nyerő. Hiába van jobb alternatívád, ami jobb is, ügyesebb is, meg szebb is, leszarják, mert a Gartner nem azt mondta. Te meg tákold fel valahogy a környezetbe azt a fost, amit a Gartner ajánlott.

  Ja és persze nincs előtte vizsgálat, hogy mit érdemes megvenni...