• Komolytalan
    #11
    Mostanában talán a TMSC gyárt az AMD-nek, de nem is az a lényeg, hanem az, hogy míg a google beolvaszthatja a Motorolát, mivel annak jellemzően saját licenszei voltak, amik értékesek, addig az AMD vevője nem, mivel a saját licenszei vajmi keveset érnek az x86 licensz nélkül. Ha meg nem olvasztja be, akkor együtt kell azzal élni, hogy:
    A. Feltőkésítik, de kurvára. Ez további 5-10 milliárd dollár befektetést jelent.
    B. A továbbiakban se lesz gyára, nem kap rendes áron hitelt, és csak vegetál.
    Ugye Motorolánál ha a google szeretné fejleszteni, akkor ott van a C. lehetőség is, hogy beolvasztja, majd utána vagy saját tőkéből, vagy olcsó hitelből finanszírozza a fejlesztést.

    Tudom hogy ez apróságnak tűnik, de marhára nem az. Az AMD jelen pillanatban nagyon szegény. Hiába érnek sokat a szabadalmai, hiába tervez versenyképes GPGPU-t, hiába jó az APU designja - ezeket nem adhatja oda a dolgozóinak fizetésként, ezekből nem tud új irodaszéket, vagy akár gyárat, gyárakat venni - ami teljesen logikus lépés volna, 15% körüli piaci részesedésnél, mikor az intel kb 6 gyárában gyárt 22 nm-en. Egy gyár meg 5Mrd USD, ami egy MS, vagy Google kasszának nem igazán komoly tétel, de egy 2Mrd összértékű cég nem kaphat ennyi hitelt.