• NEXUS6
    #9
    Érdemes megnézni, hogy a teló fogyasztása miből jön össze.

    Alap esetben a rendszer, a hálózatkeresés, wi-fi ilyenek, amik lentebb is fel lettek sorolva.

    Ha használód, akkor ezek a dolgok eltörpülnek a bazi képernyő fogyasztása mellett. KB a legcsúcsabb, legerőforrásigényesebb alkalmazás esetében is a képernyő még mindíg 80%-ot eszik a CPU/GPU stb, minden más összesített fogyasztásához képest!

    Vagy is nem a procival, az elektronikával van gond, úgy mond, hanem a képernyő technológiával.

    Emellett jelentős eltérés van az LCD vs. AMOLED technológiák között energia felhasználásban. A folyadékkristály mátrixon gyak az a fény jön át, amit a háttérvilágításból a mátrix átenged, az AMOLED-nél, pedig az elemi képpontok jelentik a fényforrást. Adott kép megjelenítése ezért eltérő energiát követel. A sötét képeknél az AMOLED akár jelentős előnyben van, csak 40%át fogyasztja az LCD-nek. De nem azért van a display, hogy fekete képet nézzünk rajta. Egy fejhér háttérnél, pl egy böngésző azonban az AMOLED akár 3X annyit is fogyaszthat, mint egy LCD kijelző!

    Szóval nem a proci energia éhségében, nem az akksik kapacitásában kell előrelépni jelentősen, hanem a kijelző energia fogyasztásában.
    Ha az ember nem használja az okostelóját, akkor annak ki kell bírnia még gyári FW-rel is 3-4 napot (Takarékos beállítással azért).
    Na de ha nem használja az ember, akkor minek vett ilyet, miért nem jó egy egyszeri fapados nemokos!?
    ;)