• Szefmester
    #40
    CNC esztergályos, Modern kombájn, ahol gps alapján megadja az útirányt aztán már csak felügyeli a berendezést, tüzelőanyag (pellet) készítés közben sem árt ha a gépet be tudod állítani és finomhangolni a körülmények szerint. Szobafestő mázolóknak a gépi színkeverés egyedi színek kérésekor, raktárosok, egyre több cégnél digitális a darabszám ellenőrzés, azaz a napi vagy óránkénti mennyiséget fel kell vinni vagy adatbázis kezelőbe vagy excel táblába, vagy belső szoftverbe.
    Sőt, az egyszeri ember aki nem bízik a cégében otthon a gépen készíthet egy másodlagos jelenléti ívet és bérlapot hogy körülbelüli szintre tudja mennyi lesz adott hónapban a fizetése, és rá tudjon kérdezni ha 2-3 ezer Ftnál nagyobb a különbség. Dolgoztam olyan helyen ahol 4-5 ezreket számoltak el véletlenül, és a legdurvább egy 20ezer forintos baki volt, csak hát az már feltűnik az embernek ha a fizetése majd ötöde hiányzik.
    Még sőtebb :) az otthoni kiadások bevételekre is készíthet az ember táblázatokat, könyvelést, amit ha gondol kinyomtathat, és éves szintű statiszikákat nézhet. Fater is vezet, csak ő papíron, egy évre elkészítve.

    De most jöhet az úristenezésed, és a nem látjuk a valóságozásod. De ha gondolod kimehetsz az erdőbe és élhetsz ott is. Vagy mond meg a nagy bölcsességet had okuljunk belőle mi kis közemberek.