• whesterz84
    #22
    "Az AMD amíg létezik, gyártani fog x86 processzorokat. Egyrészt jelenleg nincs ezeknél jobb architektúra."

    Ez a mondat hatalmas :D (Plusz pontot ér)

    "Lehet fújolni, hogy hőőőő, meg hűűű, meg fúúú, és ez is jobb, az is jobb - ezelőtt 15 évvel is jobb olt a Motorola 68xxx, aztán nézzük meg hogy hol van. Meg nézzük meg a Silicon Graphics, Sun, IBM Power, és a többi processzorokat - akár csak házon belül: Itanium -, hogy hol vannak. "

    1.) Pont az a bajom a közmentalitással és azért nem tart ez a világ ott ahol lehetne, mert érvnek tekintik az emberek azt hogy "hiába volt jobb technikailag valami, ha mára már eltűnt". Nos ez nem azt jelenti hogy fejlődünk, ez azt jelenti hogy a víz felszínén a jelenlegi rendszerben a leghígabb dolgok maradnak fent. Ha vannak dolgok, amiket régen jobban oldottak meg, akkor előbb-utóbb érdemessé válik inkább arra építeni, mint arra, amit csak toldoznak.
    Azt sem értem hogy ha az x86 a legjobb, akkor miért nem az van ARM helyett mindenhol azzal a (szerintem régóta túlhaladott) "logikával" hogy biztos az terjed el ami jobb. Ez már egy ideje nem érvényes "logika".
    Egyébként a PPC-k ottvannak egy rakás beágyazott rendszerben (Freescale), és a konzolokban azért még szintén (IBM). Szerintem is jobb lett volna ha az Apple a MIPS-féle vonalat vagy a P.A.Semi féle vonalat tartja fontosabbnak a gyenge ARM helyett, ami inkább extra kisfogyasztáshoz való.
    A Silicon Graphics érdekes módon az Intelékkel való összeállás után kezdett el lefelé ívelni, feladták a saját technikájuk fejlesztését és egyes vészmadárnak tekintett dudék már mondták akkor hogy "ez a vég kezdete" és igazuk lett... na itt van az SGi valahol. Érdekes, hogy a Sun esetében is valami hasonló dolog figyelhető meg (igaz ott Opteronozgattak), az Apple-t meg megmentették a kütyüi.


    "Az x86 lenyomott nála sokkal jobb architektúrákat is, mert az hogy valami papíron jobb, az szart se ér - az emberek tapasztalatok alapján vásárolnak."

    Az x86 az Intel üzleti módszereinek köszönhetően "nyomott le" bármit is. Az emberek pedig a _MARKETING_ alapján vásárolnak túlnyomó többségükben, ez ma már nem olyan nagy titok azt hiszem.