• Komolytalan
    #18
    "Hülyeségekről te beszélsz... már attól nagy hőbörgés volt mert az ofisz 2007-ben talán lecserélték a guit... szóval ennyire hülyeség :D és a "szakemberek" is tudnak ilyet."
    A szalagmenü most se tetszik senkinek sem, mert:
    - helypazarló
    - az egyes csoportok mérete fix. Legördülő menünél felső korlát van, de nagyobb, illetve
    - szintek száma fix (2). Legördülő menünél ez szükség esetén több is lehetett.

    "Marhaság, szinte minden futott rajta, csak a komolyabb dos játékok nem."
    Semmi se futott, ami DOS-os volt, és grafikus, illetve ami DOS-os volt, és protected módot használt, illetve ami DOS-os volt, és konvencionális memóriából sokat használt, illetve ami DOS-os volt, és rezidens móddal rendelkezett.

    "Ja és a nevükből ítélve mind dos kompatibilis volt :DD óóóóriási változás. Én még dosoltam, és ezekről soha nem is hallottam, sőt, senki sem a környezetbemben."
    A te DOS-olásod annyiból állt, hogy elindítottál egy játékot alatta. Ahhoz meg tényleg nem volt értelme mást használni, mint amivel minden játékot teszteltek: az MS-DOS-t. És természetesen DOS kompatibilisek voltak, mert miért lettek volna mások? Hogy ne legyen alájuk egyetlen program sem? De mindegyik amit felsoroltam a maga idejében jobb volt az MS-DOS-nál.

    "mert az m$ monopóliumhelyzetben volt mindig is, így volt pénze kialakítani a hálózatot, "
    Lényeg hogy MS oktatás van. Az hogy ez miért alakult ki, és IBM-nek mondjuk miért nem volt pénze OS/2 oktatásra, az számomra lényegtelen.

    "Nekem egy 800 mhz-s a6-os van (jelenlegi előtti generáció), ez pl már izomból viszi az sd divx/xvidet, de h264 még szaggat Kb így volt a 750-es duronomnál is anno, úgyhogy azt a szintet már eléri."
    Látod ez veled a baj, mert szerinted a "viszi az SD divx-et/xvidet" az egy abszolút korrekt mérőszám. Nem bazmeg, mert az hogy milyen ratyi minőségbe dekódol egy egyébként veszteséges tömörítést, az rohadtul nem mind1. Tesztelni azzal lehet, ami egzakt. Pl. számold ki a PI első 1 millió számjegyét. Mert ha az ARMon futó alkalmazás netán hibázna, akkor ez a 2 txt fájl összehasonlításából simán kiderülne. Egy video lejátszásból - amit egyébként is nagyrészt GPU csinál ma már - csak abszolúte hozzá nem értők vonnak le következtetést CPU sebesség tekintetében.

    "Egyébként miért is számít annyira az a cpu erő ha minden a gpgpu felé mozdul?"
    Talán mert nem minden feladat párhuzamosítható olyan szinten, hogy megérné GPGPU-val vacakolni? Egy sima szintetikus rendezésnél mondjuk 10 milliós elemszámnál már kijön a különbség. De nem száz meg ezerszeres - ahogy a papíron lévő adatok alapján sejteni lehet - hanem mondjuk négyszeres.

    "A döglődő ati-t egyébként fillérekért vették meg"
    Pontosabban 5.4Mrd USD-ért.

    "Kár hogy ez nem így megy, lásd amd-nek is minimum 2 év kell hogy elkezdje az első arm alapú cpu-ját gyártani."
    Nem, ahhoz kell 2 év, hogy az első ARM alapú AMD szerver megjelenjen. Ráadásul egy mobiltelefonba tervezett procit valószínűleg rendesen át kell faragni, hogy a low-end szerverekbe legalább alkalmas legyen.

    "pedig leköti, atomot gyárt, ami a cpu gyártás szégyene a p4 után..."
    Mégis több profitot termel rajta.

    "Nem értem egyébként még is hogy van az hogy az arm az értéktelen, még is az intel nem tud olyan watt/teljesítmény arányt elérni."
    És egyik se tudja a 0.1khz-s mosógép vezérlő chipek watt/teljesítményét elérni. Más ligában fociznak, ha nem vetted volna észre. De felfelé nehezebb lépni, mint lefelé.