• mr001
    #4
    Ez a cikk csak azt bizonyítja, hogy német Kalózpárt kinőtte a "nem foglalkozunk vele" kategóriát, és most már lejáratni próbálják.
    Sajnos a lejáratás egyik módszere a félinformációk, amik igazok is és nem is. Sajnos ebben a cikkben is sok a csúsztatás és a hamis információ. Az objektív tényállás helyett hangulatot csinál egy új politikai formáció ellen, aminek egyik programpontja a szerzői jog megreformálása. Ha megnézzük ki a megrendelő (Hent, Hamisítás Elleni Nemzeti Tanács), érthető hogy mi volt a cikkíráshoz a motiváció.
    Nem ártana azért annyit tudni a cikk írójának, hogy itt egy bázisdemokratikus pártról van szó és itt nem vezetők, hanem ügyvivők vannak. Programja is van, csak ehhez az egeret a párt honlapján szereplő linkre kell vinni és ráklikkelni. De minek, ezt úgy sem ellenőrzi le senki. Az hogy Johannes Ponader a lábát masszíroztatta, egy rágalom. A több pártkapcsolat az jelenti, hogy a Kalózpártok témák mentén más pártokkal is képesek leülni egy asztalhoz. Nem utálatot köpködnek, hanem a tényekről beszélnek.
    Ponader egy 30000 tagot számláló pártnak a ügyvivője és ezért egy fityinget sem kap. Mivel az embernek valamiből élni is kell, mi baj van azzal, ha mások pénzt adományoznak ezért a munkáért neki?
    És egyáltalán mi a probléma azzal, ha egy új párt emberei a parlamentben most tanulják a politizálást? Náluk a profizmus nem azt jelenti, hogy a korrupciós botrányokat jól el tudják titkolni, hanem hogy hitelesek. Ebbe az is belefér, hogy néha ügyetlenek, és nem akarnak kibújni a kellemetlen kérdések alól. A párt taglétszáma az elmúlt hónapokban robbanásszerűen felfutott, ez nem kis kihívás egy olyan pártban, ahol a tagság a részvételt komolyan is veszi.