• Papichulo
    #19
    "Érekes út a régi sikerek portolása, pl. Bards tale, GTA3"

    Valoban... bar ezek kozul sem mindegyik sikeres. En amit most nagyon varok az a Baldur's Gate.

    "vagy pl konzol emuk használata is megoldás."

    Itt megintcsak az iranyitas megoldasaval van gond. Egy az egyben nehez emulalni emiatt. En szemely szerint sohasem szerettem a virtual-joystick-fele megoldasokat, de meg konzolon/tableten sem vagyok kepes FPS-t jatszani. Tulzottan hozzaszoktam a wasd+mouse combohoz.

    "Lassan egy kézibizgentyű a jelenlegi konzolgen szintjén van hw-ileg. "

    Ezert leszek nagyon kivancsi a kovetkezo generaciora. Azon nagyon sok fog mulni. En mindenkeppen orulnek ha valami utos hardwaret hoznanak ki, egyeb teruleten olyan nagyon forradalmit most nem tudok elkepzelni.

    "Az emberek meg nem feltétlenül maximalisták grafika terén. "

    Van egy szint, ami felett mar tenyleg felesleges. Raadasul minel inkabb torekszenek a fotorealizmusra, annal tobb munka es persze penz egy jatek fejlesztese. Az meg nem mindig terul meg...

    "Még a hc gamerek sem, lásd Wii sikere."

    A Wii-t inkabb a casual-gamerek konzoljanak tekintettek. Nem is nagyon jottek ki ra "komolyabb" jatekok, legalabbis kozel sem az X360/PS3 szinten.

    Sajnos annak ellenere, hogy gyerekkoromban vadul nyomtam a jatekokat es ma is kovetem az iparagat, nekem is mar egyre kevesebb idom/kedvem van sok-sok orat beleolni egy jatekba. Xbox-om honapok ota nem volt bekapcsolva, a PS egy zacskoban porosodik, NDS mar szerintem reg lemerult... valoban csak az iPad-en jatszom neha, vagy ha varni kell valahol, akkor nagyritkan az iPhone-on, de meg akkor is csak egy kis Hearts-ot vagy Spades-et vagy Backgammont... idaig sulyedtem ;)