kobruc#18
Ez valahogy úgy müködik, hogy a minap nagy bánatomra vettem egy 32 GB iPhone4 s et és probáltam az ios 6 ot rágyalulni. Miután nem sikerült bevittem a sarki törökhöz aki töbször csinált hasonlót nekem. Miután a kezébe vette azt mindta: o-ho-ho ez nem eredeti...., -Mi az? ... nem: nézd csak meg azt írja a hátán, hogy: "Designed by Apple in California Assembled in America" lent a kép!
Mondom: mi van? Erre: látod, ha itt nem America-t írna hanem Made in China-t akkor eredeti lenne.
Itt tartunk. Én még emékszem azokra az idökre amikor a 70 es évek végén egy barátom Sheffieldben minden japán motorra megmondta melyik angol motor másolata. Élcelödött is : ...kakimaki, csucsuki, yabadoo stb. már nem emlékszem. Minden esetre ma már nem sokan vonnák kétségbe a japán termékek eredetiségét, megbízhastóságát. Föl se merül a kétség netán másolat, amit kezünkben tartunk. Pontosan ezt a helyzetet fogja megteremteni Kina csak sokkal magasabb színvonalon mint Japán. Kinában egyetlen év alatt annyi mérnököt engednek rá a gazdaságra mint Németországban 12 év alatt. Ez magáért beszél.