• SchumiBacsi
    De csak egy része. Újabban 500/1000kV-os hálózat, városhatárban 1000kV esetén 1000/500kV transzformáció, városközpontban földalatti 500kV-s állomás, és mindent szétosztanak a föld alatt. Persze vannak ott is régebbről megmaradt tákolt rendszerek, de ma tutira nem csinálnak újonnan.

Budapestre visszatérve ha ma csinálnák, sztem simán 400kV-al érnék el a várost, és városhatártól földkábelen belvárosi 400kV-os állomásba vinnék a kraftot, és onnan terülne szét 120 és 35kV fesszinten.

De ma úgy néz ki a kép hogy termelhet oda a Paks, Dunamenti és a Mátra erőmű is.
    Paksról 400-on megy Martonvásárra, onnan 220kV-on a Dunamenti erőmű trafóállomásán tud menni fel áram, de ez sztem már balhés állapot.
    Elsősorban a Dunamenti termel Pestre 220 és 120kV-on, valamint a Mátra 220kV-on.

1ébként azért mondtam hogy kissé tákolt a rendszer, mert bár nem tegnap volt hanem 2003-ban hogy a Mátra erőműben a -25fokban befagyott a szén emiatt több blokk leállt, és többek közt Pest egy részén emiatt volt áramszünet.